Nadal: Ne razmišljam da ponovo postanem prvi teniser sveta!

0

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije koncentrisan na pobedu u prvom meču na turniru u Čileu, već da mu je bitnije da se vrati na "prihvatljivom nivou" posle višemesečne pazue.

“Posle više od šest meseci odsustva iz tenisa, ne razmišljam da ponovo postanem prvi teniser sveta. To ne planiram čak ni kada sam u dobroj formi i punoj kondiciji na početku sezone, tako da neću ni sada. Moj trenutni cilj je da idem postepeno, turunir po turnir, i da pružam svoj maksimum na njima, da se takmičim na prihvatljivom nivou”, kazao je Nadal.

Osvajač 11 grend slem titula nije igrao od kada je ispao u drugom kolu Vimbldona u junu prošle godine. On se oporavljao od povrede tetive na kosti u kolenu, a potom i stomačnih problema.

Nadal je kazao da i dalje ima problema s kolenom, tako da će na turniru u Čileu biti “skroman” i “strpljiv”.

Dvadesetšestogodišnji teniser rekao je i da se od kada je odsustvovao sa “Tura” čak šest puta podvrgao doping kontroli i dodao da podržava česte doping kontrole.

“Iznad svega, sport mora da ostane čist. Moramo da budemo sigurni da rival nije dopingovan, da je zapravo čist kao ja. Nemam ništa protiv da se svake nedelje kontorlišu teniseri, jer u interesu svih je da tenis ostane 'čist' kao šo je uvek bio”, rekao je Nadal.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.