Horor u Bosni: Upoznala ga preko interneta, on je iskasapio i silovao

Devojka Amela B. (21) iz okoline Zenice nedavno je upoznala muškarca putem interneta, ne sluteći kroz kakav će horor proći nakon što se upoznaju. Stravičan slučaj zbog koga je Amela završila na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla, kako saznaje "Dnevni avaz", dogodio se u selu Dubnica kod Kalesije.

Teške povrede

Devojka je nakon užasa kroz koji je prošla prvobitno bila smeštena u bolnicu u Sarajevu, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći dovezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Informacije o teškim povredama "Avazu" su potvrđene iz dobro obaveštenih izvora UKC-a Tuzla.

- Devojka je dovezena u UKC Tuzla, gde joj je urađen abortus i ostali zahvati na ženskim organima. Nakon što je danas (petak, op. a.) izašla iz kome, isti dan je prebačena na Kliniku za psihijatrijske bolesti. Trenutno se oporavlja na ovoj klinici, gde prolazi kroz teške faze poremećaja ličnosti - tvrdi naš sagovornik blizak UKC-u Tuzla.

Iako se ovaj zastrašujući slučaj dogodio pre nešto više od tri sedmice, javnost o tome ništa ne zna. Gotovo neverovatno zvuči i podatak da slučaj nije ni prijavljen tuzlanskoj policiji.

Majka znala

- Nakon detaljnih pregleda biltena u poslednji mesec, nismo pronašli prijavljen slučaj s takvim povredama i posledicama - kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog Kantona.

Tragom informacije o brutalnostima kroz koje je prošla, juče je Avaz saznalo da je neko vreme, nakon što su joj se roditelji razveli, Amela B. živela sama u okolini Zenice. Razvod roditelja teško je prihvatila, zbog čega je prolazila kroz krizne periode.

Otac ne želi da čuje za nju i majku, dok je nesrećna majka sve znala, ali je zbog straha i sramote ćutala. Ove informacije potvrdila je jedna od Amelinih nastavnica iz srednjoškolskih dana. Njena majka će, kako Avaz sanaje iz izvora bliskih UKC-u, narednih dana doći na kliniku u Tuzlu da bi s Amelom pokušala razgovarati i saznati ko je tajnoviti vehabija, za koga se sumnja da joj je naneo teške povrede.

Stan u Sarajevu

To kako je nesretna devojka uopšte dospela u bolnicu u Sarajevu, te zašto slučaj ranije nije otkriven, verovatno će narednih dana biti predmet istrage. Navodno, vehabija koji joj je naneo brutalne povrede ima brak s nekoliko žena, a poseduje i stan u Sarajevu te se za sada samo nagađa da ju je on i dovezao u bolnicu.

(Izvor:Dnevni Avaz)

Pogledajte još