Dinkić: Ako je bilo neko krivično delo, Tadić, Rakić i Veljović zajedno sa Dačićem - u zatvor!

- Za tog čoveka sa kojima se Dačić viđao pre četiri godine sigurno su znali i Boris Tadić i Miodrag Rakić, i tadašnji direktor policije, i ako tada nije bio razlog za krizu, nema ga ni sada - rekao je danas Mlađan Dinkić, ministar finjansija i privrede.

- Ako su znali, i ako je to bio kriminal, morali bi svi oni da idu u zatvor. Ja sam za to da javnost sazna o čemu je Dačić razgovarao - rekao je Dinkić, dodajući da su za kontakte Dačića sa Radulovićem to sigurno pre četiri godine znali i Tadić, i potpredsednik DS Miki Rakić, i direktor policije Milorad Veljović.

- Zašto tada nisu reagovali, ako je trebalo, nego je sada neko to pustio da uzdrma vladu - rekao je Dinkić gostujući na TV Prva.

Dinkić je istakao da treba na osnovu transkripata utvrditi sadržaj razgovora i na osnovu toga preduzimati korake - da se odgovara, ako se utvrdi da je postojalo krivično delo, a ako ne, da se to skine sa dnevnog reda.

- Oni koji su znali za to - Miki Rakić, Boris Tadić i direktor policije, ako je tamo bilo neko krivično delo trebalo bi sva trojica da idu u zatvor zajedno sa Dačićem. Ako se utvrdi da je bio kriminal, zašto su ćutali četiri godine - istakao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, dešava se da se bude sa nekim u društvu a da se ne zna čime se ta osoba bavi i u takvim situacijama to nije krivično delo.

Dinkić je takođe ocenio da su šanse za prevremene republičke izbore minimalne, "na nivou jednog promila", naglasivši da vlada pada kada izgubi pordšku u paralmentu.

- Odnosi SPS i SNS nisu sigurno idealni i to se vidi, ali je pitanje kakvi su odnosi između lidera te dve stranke - rekao je Dinkić.

Dinkić je napomenuo da je činjenica je da je premijer Dačić aktivno učestvovao u zapleni kokaina, i da se zaista borio protiv grupe Darka Šarića.

Premijer Srbije Ivica Dačić pokazao je juče novinarima Belu knjigu o organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji, koju je dobio od Uprave kriminalističke policije u decembru 2008, gde se među 29 imena pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića ne nalazi ime Rodoljuba Radulovića.

Dačić potvrdio je da se nekoliko puta susreo sa Rodoljubom Radulovićem, ali da tada, na osnovu policijskih informacija, nije znao ko je on, već da su podaci o tome arhivirani kao sredstvo političke ucene koje sada potežu oni koji žele da se spreče da istraga dodje i do njih.

Izvor: Tanjug/TV Prva via Kurir

Pogledajte još