Pogledajte mapu: Hilari Klinton kao državna sekretarka za četiri godine obišla Zemljinu kuglu 38 puta

Američki Stejt Department objavio je veoma zanimljivu statistiku putovanja sada već bivše državne sekretarke Hilari Klinton dok je bila na ovoj poziciji tokom prethodne četiri godine.

Tokom četiri godine na poziciji državnog sekretara, Hilari Klinton je dvaputa posetila Beograd - prvi put 12. oktobra 2010. i drugi put, zajedno sa Ketrin Ešton, 30. oktobra 2012.

Naime, kako prenosi "The Huffington Post", Klintonova je zvanično šampionka putovanja u istoriji pozicije državnog sekretara sa posećenih 112 zemalja tokom svog angažmana. Za to vreme, verovali ili ne, ona je prešla 956.733 milja (1.539.712 km) što znači da je Zemljinu kuglu obišla više od 38 puta. Takođe, ona je na putovanjima provela 401 dan, znači više od četvrtine svog boravka na poziciji državne sekretarke.

"Svetska turneja" Hilari Klinton
je oborila prethodni rekord koji je držala nekadašnja državna sekretarka Medlin Olbrajt koja je posetila 98 različitih zemalja u periodu od 1997. do 2001.

Pogledajte mapu na kojoj su plavom bojom obeležene zemlje sveta koje je za četiri godine obišla Hilari Klinton! (Izvor mape: U.S. State Department via The Huffington Post)
(old_image)

Pogledajte još