fbpx

Jezivo: Rulja javno silovala ženu na protestu u Kairu (VIDEO)

KAIRO - Egipatski aktivisti objavili su šokantan videosnimak, na kome se vidi kako jedna grupa muškaraca siluje ženu na trgu Tahrir u Kairu.

Na snimku, snimljenom sa daljine, vidi se razularena masa kako se tuče oko žrtve, iako se ona ne vidi. Snimak prati komentar spikera koji u detalje opisuje šta se dešava.

Snimak je objavila grupa "Operacija borbe protiv seksualnog zlostavljanja", koja je formirana u novemberu 2012. godine s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama.

Ova grupa smatra da se seksualno nasilje koristi da bi odvratilo žene da učestvuju u protestima.

"Ovo je političko pitanje. Osnovni cilj je uklanjanje žena iz javnosti", rekao je Engi Gozlan iz te grupe.

Patrolirajući ulicama, noseći letke i pružajući fizičku i psihološku pomoć žrtvama, ova grupa jedna je od nekoliko koja pokušava da se izbori sa sve češćim seksualnim napadima na žene demonstrante u Egiptu.

Iako je dugo vremena seksualno nasilje bilo tabu tema u Egiptu, nakon porasta napada u javnosti tokom ustanka 2011. godine o ovome se govori više.

Nasilje nad ženama zaokupilo je pažnju javnosti u decembru 2011. godine šokantnim snimkom djevojke, pokrivene maramom i samo u brushalteru, koju brutalno prebija policija.

Zahvaljujući "djevojci sa plavim brushalterom", kako je prozvana u medijima, tema nasilja nad ženama postala je nezaobilazna u svim političkim diskusijama u Egiptu.

Ali, kao što je brutalan napad prošle sedmice pokazao, debata o tome nije uspela da spreči nasilje.

Autor: france24

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.