Dačić: Biću još nemilosrdniji u obračunu s kriminalom! (VIDEO)

0

Premijer Srbije Ivica Dačić ponovio je da nije bio obavešten da se osobe s kojima se susretao bave kriminalom i najavio da će biti još "nemilosrdniji u obračunu sa kriminalom".

“Ponavljam da nisam bio informisan, da se pojedinci sa kojima sam se sastajao bave kriminalnim aktivnostima”, rekao je Dačić novinarima nakon susreta s predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Dačić nije dozvolio novinarima da postavljaju pitanja, već je u obraćanju medijima ponovio da nikoga ne štiti.

“Govorili su da ću štititi pojedine kriminalce, a sada su ti kriminalci u zatvorima”, naveo je Dačić.

Dačić znao ko je Radulović?
Prema pisanju pojedinih medija, postoje audio i video zapisi susreta Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, a “Blic” piše da je premijer znao za Radulovićeve aktivnosti.

On je naglasio da nije bio ni od jednog državnog organa informisan da se neka lica sa kojima je u kontaktu nalaze na listi lica koja se bave kriminalom i istakao da njegova komunikacija sa njima nikada nije bila uperena protiv državnih i nacionalnih interesa.

“Niti je pružana bilo kakva zaštita, niti bilo kakve informacije”, naglasio je Dačić.

“Sve što sam imao da kažem pošteno sam rekao o napadima kojima sam bio izložen u proteklom periodu kojih je bilo mnogo, od najprimitivnijih do najpodlijih i najprljavijih. Jedna stvar je sigurna: nikad se nisam sastajao sa licima za koja mi je naznačeno da su iz kriminogenih sredina. Nikada moje komunikacije nisu bile usmerene protiv državnih i nacionalnih i bezbednosnih interesa”, naglasio je on.

Uostalom, dodao je Dačić, “da sam ja nekog štitio, kako bi onda više od 10.000 ljudi bilo uhapšeno ili privedeno za vreme mog mandata?”.

“I ovi za koje neki govore da sam ih štitio su procesuirani u moje vreme, a svoje bogatstvo i carstvo su stvarali i širili uz pomoć nekih drugih i to pre mog vremena. Državni organi neka rade svoj posao, u tome nema izuzetaka”, rekao je premijer.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.