Studentkinja fizičke kulture pobedila u Trci na štiklama

NOVI SAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Studentkinja Fakulteta fizičke kulture u Novom Sadu Jovana Forgić (19), rodom iz Bačkog Monoštora, pobednica je danas održane Druge novosadske Kosmopoliten (Cosmopolitan) "Trke na štiklama".

Ona je pobedila u konkurenciji 60 devojaka iz grada i okoline, koje su se takmičile za nagradu od 1.000 evra, za kupovinu u prodavnicama "Aldo".

Drugo mesto, drugu godinu zaredom, osvojila je Dušica Milisavljević (21), frizerka iz Kule, dok je treća na cilj staze duge 72 metra na Trgu slobode stigla Jelena Mitić.

Obe su dobile cipele u butiku "Aldo", dok je ta prodavnica podelila svim učesnicama takmičenja i pojedinim damama iz publike, kupone za popust od 15 odsto.

Pobedničko vreme bilo je 10,2 sekunde, drugoplasirana takmičarka trčala je za desetinku sporije, a trećeplasirana devojka je ostvarila vreme od 10,5 sekundi.

Takmičenje je bilo izuzetno dinamično, sa puno guranja i nekoliko padova, koji, na svu sreću, nisu rezultovali težim povredama.

"Trka na štiklama" ove godine organizuje se u Beogradu, Novom Sadu i u Podgorici. U Podgorici trka će biti organizovana 25. aprila.

Kako su najavili organizatori, 30. aprila izlazi jubilarni broj magazina "Kosmopoliten", kojim će biti obeležena peta godišnjica izlaženja tog licencnog izdanja.

U broju će biti mnogo iznenađenja, a između ostalog i fotografije 57 najboljih "frajera" iz isto toliko država u kojima izlazi "Kosmopoliten".

zč/vok/dar

Pogledajte još