Troicki: Čuo sam za Bojsi, tamo uzgajaju najbolji krompir!

Reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije SAD.

Meč je programu je od od 5. do 7. aprila, a Teniski savez SAD odlučio je da domaćin bude grad Bojsi, u državi Ajdaho.

"Nismo se nadali Ajdahu i Bojsiju. Čuo sam za to mesto, poznato je po američkom fudbalu, imaju koledž tim. To mesto je poznato i po krompiru, čuo sam da je tamo najbolji američki krompir", rekao je Troicki.

"Nama je svejedno. Najvažnije je da smo svi na okupu jer tada možemo da dobijemo svakoga", dodao je Troicki.

Srbija je u prvom kolu pobedila Belgiju sa 3:2, a istim rezultatom SAD izbacile su Brazil.

"Očekivalo se da Amerikanci pobede, a prijatno su iznenadili Brazilci koji su pružili veliki otpor i možda imali šanse da u potpunosti prokrenu meč. Mesto je nepoznato, ali nebitno je gde ćemo igrati. Doći ćemo tamo na vreme, imaćemo dovoljno za adaptaciju, a na nama je da budemo spremni i da ostanemo zdravi do tada", rekao je reprezentativac Srbije Nenad Zimonjić.

Nenad Zimonjić je istakao da su teniseri iz obe selekcije napredovali, da očekuje težak meč i da se nada da će Srbija igrati u najjačem sastavu.

"Svi u američkom i našem timu su napredovali. Novak (Đoković) je prvi, a Janko (Tipsarević) deveti na ATP listi. Viktor je u jednom momentu bio 12. ali on i ja smo pali na rang listi u odnosu na meč u Beogradu 2010. godine", rekao je Zimonjić.

"Džon Izner je takođe napredovao, (Sem) Kveri se vratio posle povrede i verujem da će ostati među prvih 20 na svetu. (Mardi) Fiš je bio povređen i možda se priključi ekipi, a tu su i braća Brajan, prvi dubl sveta. Biće težak meč, videćemo ko će i u kakvoj formi igrati. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo u najjacem sastavu učestvovati", dodao je on.

Mladi teniser Filip Krajinović rekao je da mu prisustvo u reprezentaciji mnogo znači i da se nada da će u narednim godinama igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu.

"Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene. Trenirao sam sedam dana sa najboljim svetskim igračima, velika je čast trenirati sa Novakom, Zimonjićem i Viktorom. Ovo je drugi put da sam u reprezentaciji i nadam se da ću jednog dana igrati za svoju zemlju", rekao je Krajinović.

Beta

Pogledajte još