Kosovska Mitrovica: Bačena bomba, ranjeno dvoje dece (VIDEO)

0

Na srpsku kuću u Kosovskoj Mitrovici je oko 19 sati bačena bomba i tom prilikom je povređeno dvoje dece. Dečak i devojčica imaju povrede od gelera, ali nisu životno ugroženi.

Dečak (3) i devojčica (8) imaju povrede od gelera po glavi i vratu i za sada nisu životno ugrožena, kažu lekari u mitrovačkoj bolnici, prenosi Radio-televizija Srbije.

Lekari razmatraju mogućnost da ih premeste u neku dečju kliniku u Beogradu.

Vulin: Međunarodna zajednica da reaguje Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je večeras da međunarodna zajednica obezbedi bezbednost tamošnjih Srba i pozvao komadanta Kfora i šefa Euleksa da što pre dođu u Kosovsku Mitrovicu. Povodom večerašnjeg ranjavanja dvoje srpske dece, Vulin je zatražio od šefa Euleksa da se izjasni o tome i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, dođe u Kosovsku Mitrovicu i lično pokrene istragu.

Deca su u trenutku eksplozije bila s majkom na terasi porodične kuće u blizini istočnog mosta na Ibru. Prema saznajima “Blica”, u pitanju je kuća porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali. To je jedan od mešovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici u kojem žive i Srbi i Albanci.

Otac mališana video je napadača koji je, kako kaže, pobegao ka južnoj Mitrovici.

Ovo je drugi bombaški napad za poslednja 24 sata u severnom delu Kosovske Mitrovice, a počinioci nisu nađeni.

(RTS, Blic, Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.