Egipatski horoskop otkriva: Kakvi ste u ljubavi i prijateljstvu?

Amon 1.1. - 2.2

Stari Egipćani verovali su da je Amon bog proroka. Svojim štićenicima davao je talenat da se brzo zaljube i pronađu ljubav svog života. Rođeni u ovom razdoblju su uporni, ali nisu nametljivi. Na prvi pogled možda izgledaju hladno, ali su zapravo jako emotivni i nežni prema drugima. Najviše ih od svega boli nevera, jer su jako odani, te predstavljaju dobre prijatelje i ljubavnike.

Sebek 3.2. - 4.3.

Sebek je bio bog reke Nil koja je Egiptu dala izvor života. Pripadnici ovog znaka izrazito cene umetnost i većina njih je izuzetno umetnički nadarena. Ipak, trebalo bi pripaziti jer znaju da budu zaslepljeni tuđom lepotom što ih često vodi na krivi put. Rođeni pod Sebekom jako su znatiželjni i vole svuda da “guraju svoj nos”, a teško čuvaju tajne zbog čega neretko prekidaju prijateljstva.

Oziris 5.3. - 9.4.

Oziris je u starom Egiptu bio bog plodnosti i rasta. Pripadnici ovoga znaka jako su senzualni, ali i romantični. Svog partnera uvek će razveseliti malim i slatkim poklonima. Puni su razumevanja za druge i rado pomažu svojim prijateljima ako se nađu u nevolji. Neophodna im je ljubav i nežnost koju traže čitav život, ali nakon što je nađu, ona je zauvek.

Ptah 10.4. - 2.5.

Ptah je u starom Egiptu bio bog istine. Pripadnici ovoga znaka su iskreni, otvoreni i pomalo naivni. Ujedno su i impulsivni, pomalo zahtevni, i nemaju strpljenja za tuđe prohteve ili kašnjenja. Zbog svoje istaknute iskrenosti često drugima kažu što misle bez obzira na posledice. Isto se ponašaju i u ljubavi, a upravo ta osobina nekontrolisanog izražavanja mišljenja može da ih košta nekih prijateljstava.

Horus 3.5. - 16.6.

Horus je bio bog života. Pripadnici ovoga znaka skloni su avanturama i često sklapaju nova poznanstva. Nepoznate zemlje i krajevi jako ih privlače, pa za njih putovanja na egzotična mesta nisu ništa neobično. Vole da uživaju u izvanrednoj prirodi i blagodetima koje život pruža. Pripadnicima ovog znaka potreban je snažan i stabilan partner koji može da preživi sve njihove hirove.

Neftis 17.6. - 21.7.

Neftis je u starom Egiptu bila poštovana kao boginja ljubavi, zbog čega je i ovaj znak prozvan najromantičnijim. Pripadnici ovoga znaka jako su senzualni, strastveni i emotivni zbog čega vrlo pažljivo biraju svog partnera. Strah od povređenosti leži iza ovakvog ponašanja. Od partnera očekuju puno, ali za uzvrat daju isto toliko. Strpljivi su i žele da saslušaju tuđe probleme, ali i daju koristan savet. To ih čini odličnim prijateljima.

Set 22.7. - 18.8.

Set je bio bog munje i oluje, pa su zbog toga pripadnici ovoga znaka vrlo temperamentni. Ne predaju se lako i često su spremni da se bore do kraja za ono što žele. Osim toga, jako su intuitivni i brzo se prilagođavaju svakoj situaciji. Takođe, vrlo su radoznali i uvek žele da isprobaju nešto novo i zanimljivo. Za pripadnike ovoga znaka nije dobar timski rad, jer su samostalni i žele da naprave sve sami.

Anubis 19.8. - 21.9.

Anubis je u starom Egiptu bio bog zaštitnik. Rođeni u ovom znaku vrlo su pošteni i odgovorni. Posebno su samouvereni i tvrdoglavi te retko slušaju tuđe savete, iako će ih uvažiti. Vrlo su emotivni i romantični i imaju visoka očekivanja u ljubavi. U jednom trenutku života moraće da se pomire sa tim da ne mogu dobiti sve. Inače su vrlo inteligentni, ljubazni i diskretni.

Ra 22.9. - 15.10.

Ra je u Egiptu bio jako cijenjeni bog Sunca. Rođeni u ovom znaku puni su pažnje i ljubavi za druge. Pre svega su racionalni i uvek će promisliti više puta pre nego se odluče za neki poduhvat. Pripadnici ovog znaka vole romantiku i verni su svom partneru do kraja života. Jedina mana ovog znaka je nesigurnost zbog koje često propušta dobre prilike.

Izida 16.10. - 9.11.

Izda je boginja čuda. Smatra se da rođeni pod njenom zaštitom imaju posebne moći. Krasi ih i neodoljivi osmeh kojim osvajaju sve oko sebe. Strastveni su i otvoreni, a u ljubavi im je najbitnije da usreće svog partnera. Međutim, za njih ne postoji zabranjeno voće i neće se libiti da dobiju ono što žele. Jako su dobri prijatelji, jer znaju da saslušaju druge i uvek udele neki dobar savet.

Thoth 10.11. - 3.12.

Thot je u starom Egiptu bio poznati kao bog svetlosti, mudrosti i magije, pa su pripadnici ovoga znaka uvek precizni i tačni, jer poseduju velike organizacione sposobnosti. Rođeni u ovom znaku vrlo su svestrani, te ih zanimaju sve grane nauke. U ljubavi uvek žele da imaju nekog pouzdanog pored sebe na kog će moći da računaju i s kim će moći da podele sve svoje probleme.

Hator 4.12. - 31.12.

Hator je bila boginja muzike i umetnosti, pa su rođeni u ovom znaku često cenjeni muzičari i umetnici. Šarmantni su, kreativni, maštoviti i sve uvek rade s velikom ljubavlju. Pripadnici ovog znaka zaljubljeni su u ljubav i teško im padaju raskid i samoća. Potreban im je partner koji će da ih razume i ceni. Probleme u životu može im stvarati samo njihova nesigurnost i prevelika emotivnost.

(24sata.hr)

Pogledajte još