Nikola Đurđić: Jedva čekam debi u reprezentaciji!

Đurđić je napravio najbolju uvertiru uoči dolaska u Nikoziju pošto je igrajući za Grojter Firt golom i asistencijom doneo svom klubu trijumf nad slavnim Šalkeom.

"To je jedan od najlepših trenutaka moje karijere. Sjajna utakmica, fantastičan stadion, epilog posebno dobija na značaju imajući u vidu redosled događaja na utakmici i njen završetak. Na najlepši način počeo sam karijeru u Bundesligi. Nadam se da ću na osnovu toga moći da gradim dalje samopouzdanje i nastavim sa takvim igrama"
, izjavio je Đurđić uoči prvog treninga srpskih reprezentativaca na Kipru.

Nekadašnji igrač Voždovca i član nacionalne mlade reprezentacije sa optimizmom gleda na budućnost u A timu Srbije.

"Nadam se da mogu da budem od koristi kako klubu, tako i reprezentaciji. Iskreno, poslednjih godinu i po dana sam u dobroj formi, redovno dajem golove, imam dosta samopouzdanja i zbog toga sam sada tu, gde sam oduvek želeo da budem", istakao je 26. godišnji napadač koji se afirmisao u norveškom Haugesundu, a proteklu jesen bio član švedskog Helsingborga.

Đurđić smatra da je srpskom državnom timu, pored ostalog, nedostajalo i sreće u dosadašnjem toku kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014.

"Objektivno gledajući, sreća baš nije bila na našoj strani, posebno na utakmici protiv Belgije. To je detalj koji treba da se promeni i u trenutku sve može da se okrene. U fudbalu kad ti se otvori put, ako dođu golovi kao na utakmici protiv Čilea, lako može da se dogodi da napad bude najjači deo tima. Najvažnije je da svi napadači koji konkurišu za dres reprezentacije igraju dobro i postižu golove u klubovima. Kad u takvoj formi i sa samopouzdanjem dođu na meč reprezentacije, sve je drugačije", smatra on, podsetivši na ogroman značaj predstojeće utakmice 22. marta protiv Hrvatske u nastavku kvalifikacija za SP.

"To je jako bitna utakmica za nas iz mnogo razloga. Pre svega zbog tri boda koja su u igri, ali i zbog rivaliteta sa Hrvatskom. Bez sumnje, jedan od najvažnijih mečeva u bližoj istoriji srpskog fudbala. Verujem da izazov u Zagrebu može da bude prekretnica i da ćemo baš na tom mestu situaciju u grupi okrenuti u našu korist", zaključio je Đurđić.

Prijateljska utakmica između Kipra i Srbije na programu je u sredu od 17 sati u Nikoziji.

(Tanjug)

Pogledajte još