Rodoljub Radulović (Miša Banana) imao ljude u MUP

Nije, međutim, uspeo da ostvari glavni cilj - da svog čoveka progura u Upravu kriminalističke policije. Po nalogu Darka Šarića, tamo je trebalo da za zamenika načelnika ubaci njihov kadar. Do toga, kako smo saznali, nije došlo jer su se pobunili operativci.

PROČITAJ I: Ko je ustvari čovek koji se sastao s Dačićem: Banane paravan za šverc kokaina

Protiv Rodoljuba Radulovića, koji je postao najnoviji akter afere koja trese Srbiju, uskoro se očekuje proširenje istrage vezano za pranje para zarađenog od trgovine kokainom narko-klana Darka Šarića, ali i za njihove policijske i političke veze. I dalje su u fokusu njegovi kontakti sa političarima, jer je on bio veza između Pljevaljskog narko - bosa i pojedinaca iz vrha vlasti i policije u Srbiji.

U najnovijem proširenju istrage, on je osumnjičen da je oprao još dva miliona evra. To je uradio tako što je doneo keš u Hipo banku u ekspozituru u Beogradu i stavio na svoj račun. Da bi prevario Upravu za sprečavanje pranja novca, on je kao dokaz o poreklu priložio falsifikovane ugovore o prodaji nekretnina.

Kamere banke su snimile da je Radulović ulazio u ovu ustanovu na ulaz za specijalne klijente, kao i da je novac doneo u koferu. Prema najnovijim saznanjima do kojih je došla istraga o pranju para, zarađenog trgovinom kokaina, Radulović je uključio i svog sina.

PROČITAJ I: Interesantne veze: Kako je "curilo" do Šarića

Tek će nova istraga i eventualna optužnica protiv dvojice čelnih ljudi najvećeg narko-kartela na ovim prostorima pokazati kako su Darko Šarić i Rodoljub Radulović zaista stvarali svoja poslovna carstva i ko im je sve u tome pomagao. Tužilaštvo za organizovani kriminal je najavilo proširenje postojećih i pokretanje novih istraga u „slučaju Šarić“ nakon obelodanjivanja postojanja transkripata razgovora i kontakata Šarića i Radulovića sa visokim funkcionerima MUP.

Na vezi sa odbeglim vođama narko-ganga bilo je najmanje pet visoko rangiranih pripadnika srpske policije, od kojih su mnogi u međuvremenu napredovali u službi.
Ta činjenica je poslednjih dana pala u drugi plan, iako je tužilac baš na osnovu tih kontakata najavljivao novu istragu, odnosno pokretanje predistražnih radnji. Tog zahteva, prema policiji još nema. Ali, sudeći po izjavama specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, treba očekivati da će istragom biti obuhvaćeni svi koji se pominju da su na bilo koji način bili u vezi sa vođama Šarićevog klana.

PROČITAJ I: Dačić se sretao sa članom Šarićevog klana?

Interesantno je da je Radulović, kad bi dobio novac od Šarića, pronalazio u Srbiji vlasnike kompanija koje su imale novac na poslovnim računima u inostranstvu, a trebao im je gotov novac u Srbiji. Po pronalasku zainteresovanih vlasnika kompanija, Radulović je dogovarao da oni deviznim doznakama prenesu novac na račun njegove švajcarske kompanije „Manmare holding“ uz lažno prikazivanje banci u Švajcarskoj osnov plaćanja, odnosno prikazano je da je reč o određenim uslugama i prodaji robe kompanije „Manmare holding“ srpskim firmama.

Kompanija „Interprodukt AG“ je aprila 2009. godine na isti račun uplatila 15.000 evra. Radulović ja zatim novac iznova vratio u Srbiju, na račun jedne banke u Beogradu i to deviznom doznakom od 3.170.000 dolara. Tom, navodnom legalnom uplatom, Radulović je slobodno raspolagao u korist Šarića, koji je celom tom „operacijom“ bio prikriven kao stvarni vlasnik novca.

Izvor: Novosti

Pogledajte još