Kosovo: Stanje ranjene dece je stabilno!

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je Tanjugu da deci nije potrebna hirurška intervencija.

Janković je naveo da je bolnica u Kosovskoj Mitrovici u mogućnosti da do kraja zbrine decu, tako da nije neophodan njihov transport u neku drugu kliniku. "Deca nisu životno ugrožena, u potpunosti su stabilna", kazao je on.

U toku su rentgenski pregledi dece, rekao je Janković, dodajući da su kod dečaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata.

Pročitaj: Kosovska Mitrovica: Bačena bomba ranjeno dvoje dece.

Deca, uzrasta tri i devet godina, povređena su sinoć kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću Sneže i Steve Vučetić u Bošnjačkoj mahali, jednom od mešovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici, u kojem žive i Srbi i Albanci.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su ubacili eksplozivnu napravu, za koju se veruje da je ručna bomba, kroz otvoren prozor sobe u kojoj su se deca igrala.

Policija je na licu mesta obavila uviđaj.

Napad je najoštrije osudio premijer Ivica Dačić, naglašavajući da međunarodne snage imaju obavezu da svima garantuju bezbednost.

Šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin zatražio je od međunarodne zajednice da pod hitno zauzme stav o bombaškom napadu i da pronađe počinioce.

Koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Zlata Radovanović zatražila je od Kfora i Euleksa da istraže bombaški napad i da osiguraju bezbednost građanima.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić ocenio je da iza bombaškog napada na srpsku kuću u Kosovskoj Mitrovici stoje Kfor i Euleks i pozvao građane tog grada da prekinu svaku komunikaciju sa njihovim pripadnicima.

Administrativna kancelarija kosovske vlade u Kosovskoj Mitrovici najoštrije je osudila napad, ističući da je to apsolutno neprihvatljivo i da se sa ovim napadom otišlo predaleko.

Napad u Mitrovici najoštrije je osudila i Samostalna liberalna stranka, koja je od svih nadležnih organa zatražila da se "počinioci ovog kukavičkog čina i svih drugih dosad nerasvetljenih zločina što pre pronađu i izvedu pred lice pravde".

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još