IAB Akademija: Kursevi iz oblasti digitalnog marketinga

Poslednjih godina u svetu je prisutan trend rasta ulaganja u onlajn oglašavanje koji nije zaobišao ni Srbiju. Po određenim procenama vrednost domaćeg tržišta internet oglašavanja, koja je u 2011. godini iznosila 12,2 miliona evra, trenutno se kreće od 15 do 20 miliona evra i za očekivati je da će ovaj trend rasta biti nastavljen i u narednim godinama.

Kurs „Osnove digitalnog marketinga” predstavlja osnovni program obuke, realizovan prema preporuci IAB Europe, koji će se održavati redovno i tokom ove godine, a prvi termini su zakazani za kraj februara meseca. Pored ovog osnovnog kursa, predviđeno je organizovanje i specijalističkih kurseva, seminara i radionica u oblasti marketinga na internet pretraživačima, social marketinga, displej oglašavanja, oglašavanja na mobilnim uređajima itd. za sve polaznike koji su zainteresovani za dalje usavršavanje u različitim oblastima digitalnog marketinga.

(old_image)

Za mesec dana 50 polaznika IAB Akademije uspešno je završilo obuku u oblasti digitalnog marketinga, u okviru koje im je omogućeno da jasnije razumeju domaće i regionalno tržište ove vrste marketinga, glavne igrače i njihovu ulogu na tržištu, komunikacijske kanale, modele plaćanja, elemente i strategije za sprovođenje uspešne digitalne kampanje itd. kao u da se upoznaju sa najboljim primerima i mehanizmima iz internacionalne prakse digitalnog oglašavanja.

Kompanije danas će svakako morati da rade na unapređuju komunikacije sa potrošačima na e-tržištu, s obzirom na činjenicu da oko tri miliona ljudi u Srbiji koji donose odluku o kupovini, koristi internet i ima profil na nekoj od društvenih mreža. Rast domaćeg digitalnog tržišta je nesporan, ipak ukupna vrednost ulaganja u onlajn oglašavanje mogla bi biti znatno veća kada bi kompanije u Srbiji u potpunosti prepoznale njegov značaj i potencijal.

Kroz edukaciju i podizanje svesti o značaju i mogućnostima interneta kao oglasnog medija IAB Serbia i IAB Academy nastoje da doprinesu razvoju kako domaćeg tako i regionalnog tržišta digitalnog i interaktivnog oglašavanja. Zahvaljujući zajedničkim aktivnostima IAB Europe i IAB Serbia, Srbija se prošle godine po prvi put našla u jednoj od najznačajnijih Evropskih studija o savremenoj upotrebi medija - Mediascope Europe 2012, upisujući time svoje ime na digitalnu mapu Evrope

Adresa za prijavu:
education@iab.rs

Pogledajte još