Spavajte goli - Izgledaćete mlađe i bićete zdraviji

Osim što ćete biti jako seksi, spavanje bez krpica je jako zdravo, jer kako tvrde stručnjaci, topi masne naslage na stomaku, grarntuje bolji seks i bolji san.

Zdravlje vagine

Doktorka Dženifer Landa kaže da spavanje bez krpica može da bude jako zdravo po pitanju intimnih delova. Iako je sasvim normalno da se na području vagine stvaraju bakterije, pretoplo okruženje može da uzrokuje njihovo prekomerno bujanje. Jedan od jednostavnih i delotvornih načina da sprečite nastanak infekcija je taj da to područje redovno "provetrite", a spavanje bez krpica je jedan od najboljih načina da to i uradite.

Bolje ćete spavati

Možda vam je jako lepo dok vam je toplo i udobno noću, ali za dobar san je u stvari potrebno da budete u nešto hladnijem okruženju, savetuje doktorka Lisa Shives. "Temperatura tela postepeno opada dok spavate, što je sasvim prirodna tendencija, a ako ste odeveni u toplu pižamu i pokriveni debelim pokrivačem, možete poremetiti taj proces. Ako spavate goli, omogućiti ćete telu da održava prirodnu temperaturu."

Izgledaćete mlađe

Prema rečima Nataše Tarner, autorke knjige "Hormonska dijeta", ako vam je tokom noći pretoplo, remeti se oslobađanje melatonina i hormona rasta koji su glavni hormoni u telu koji suzbijanju znakove starenja. "Kada temperatura tela opadne, hormon rasta se oslobađa i stvara doslovce regenerativnu magiju, a zbog toga koža i kosa izgledaju sjajno i zdravo", kaže Nataša.

Istopićete masne naslage na stomaku

Spavanje bez odeće omogućiće vam da čvršće utonete u san, zbog čega će se nivo hormona stresa kortizola smanjiti, a nivo energije i osećaja gladi ostati pod kontrolom. "Kada spavate isprekidano, ujutro kada se probudite, nivo kortizola je previsok pa ćete se zbog toga probuditi jako gladni s velikom željom za nezdravom hranu, a velika je i šansa da pojedete više nego što vam je stvarno potrebno', kaže Nataša Tarner.

Uživaćete u boljem seksu

Doktorka Dženifer Landa tvrdi da spavanje bez odeće pozitivno utiče na ljubavne veze. Ležanje naslanjajući se na partnerovu kožu povećava nivoe hormona, poput oksitocina, u telu koji podstiču na maženje i strast. "Spavanje bez odeće poboljšaće vam seksualni odnos, osim toga bićete opušteniji i u boljem raspoloženju za strast", tvrdi Landa.

tportal

Pogledajte još