Počeo Fashion week

Glamuroznom humanitarnom revijom pod nazivom “Fashion for the Cure Serbia”, svečano je otvoren 25. beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week). Dugačkom pistom, u specijalno dizajniranom EXPO centru, prošetali su modeli 25 najistaknutijih srpskih kreatora. Tema revije je bila - 1001 noć!

„Fashion for the Cure Serbia“, je humanitarni modni multi-koncept projekat Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" čiji je osnovni cilj da podigne svest građana na polju značaja ranog otkrivanja raka dojke. U borbi protiv ove opake bolesti i ovaj put donacijama su pomogle kompanije "Strauss Adriatic" (Don Caffa) i "Dunav osiguranje" koje poseduju visok nivo korporativne socijalne odgovornosti.

Veliku podršku radu Fonda pružile su i mnoge javne ličnosti koje su prošetale pistom. Tako je svoju vitku liniju pokazala Leontina, duboki dekolte pevačica Ana Stanić, a atraktivno telu u lepršavoj haljini glumica Katarina Radivojević. Pravi vatromet u sali napravila je balerina Sonja Vukićević mašući drvenim štapom, dok je glumica Danica Maksimović hodala pistom "ko prava". Pistom su prošetale i glumice Jelena Ćuruvija, Branka Pujić, Lena Bogdanović… Dok su ih iz prvog reda bodrili Marijana Mateus, Ana Nikolić, Radmila Hrustanović, Iva Štrljić, Ognjen Amidžić sa suprugom Milicom, Verica Rakočević, Olja Ivanjicki, Milka Forcan i mnogi drugi.

Nakon predstavljanja na reviji, svi unikatni komadi garderobe biće izloženi u "Supermarketu" do sredine maja i u tom periodu žene će moći da licitiraju. Ovi modeli će takođe biti prikazani i ponuđeni na aukciji u okviru zatvaranja „Belgrade Fashion Weeka“, u klubu "Magacin", radi prikupljanja sredstava za poboljšanje uslova pregleda i lečenja raka dojke u Srbiji.

Na ovaj način su se dve kompatibilne ženske teme - moda i zdravlje - povezale u zajedničkom cilju da ukažu na važnost ovog ozbiljnog problema i nedovoljnu informisanost žena u Srbiji.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još