Jelena i Ana uživaju u Ljeidi na pripremama

BEOGRAD, 23. aprila 2009. (Beta) - Teniserke Srbije Jelena Janković - četvrta na WTA listi i Ana Ivanović - sedma na WTA listi, nastavile su pripreme u Ljeidi za predstojeće mečeve Fed kupa sa Španijom.

Srbija 25. i 26. aprila igra sa Španijom u plej ofu za popunu Svetske A grupe Fed kupa.

Trenutno četvrta teniserka sveta istakla je da se oseća odlično i da jedva čeka da počnu mečevi.

"Osećam se sjajno, tereni su odlični, vreme je prelepo i jedva čekam da krenemo sa mečevima. Lepo je opet biti sa svojim timom, drago mi je što smo svi ponovo zajedno. Naravno, idemo na pobedu, koja će nam doneti plasman u najviši rang i šansu da se naredne godine borimo za titulu u Fed kupu", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, tenis je individualan sport i nema puno prilika da se ekipa okupi i bude zajedno.

"Zato su ovo Ani i meni specijalna dešavanja, jer mi uglavnom igramo singl i stalno smo na turnirima. Ovo je nešto drugo, poseban osećaj, jer igramo za svoju zemlju i zajedničkim snagama se borimo za pobedu koja je uvek cilj", rekla je Jankovićeva.

Ona je dodala da je atmosfera u timu sjajna i da će sve igračice dati sve od sebe da pobede Španiju.

"Nadamo se najboljem", zaključila je Jankovićeva.

Trenutno sedma teniserka sveta Ana Ivanović naglasila je da uživa u dosadašnjem boravku u Ljeidi.

"Domaćini su se potrudili da se osećamo kao kod kuće i zahvalna sam Teniskom savezu Spanije i lokalnim vlastima", rekla je Ivanovićeva i dodala da je juče upoznala gradonačelnika Ljeide.

Prema njenim rečima klub je veoma lep, kao i tereni i prateći objekti, a da u svlačionicama čak postoji i đakuzi.

"Odradila sam seriju napornih treninga proteklih dana. Podloga se pokazala dosta brzom. Nadam se da će uslovi ostati takvi do subote", rekla je Ivanovićeva.

Pogledajte još