Đuričić i Kuzmanović: Pobeda nad Hrvatskom menja sve!

"Do sada je bilo jako turbolentno. Bilo je mnogo dobrih, ali i dosta loših stvari. Dok postoji tračan kande, mi ćemo verovati i boriti se za odlazak na SP. Biće teško, utakmica protiv Hrvatske jedna je odlučujućih i tu moramo da izvučemo sve iz sebe za pobedu", rekao je Đuričić u Nikoziji, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Orlovi" su posle četiri odigrane utakmice treći na tabeli Grupe A sa četiri boda i imaju šest manje od vodećih Belgije i Hrvatske.

Srbija će sutra od 17.00 u Nikoziji igrati prijateljsku utakmicu protiv Kipra, a Đuričić je kazao da to nije atraktivan, ali da je izuzetno važan meč za njegov tim.

"Čeka nas ne toliko atraktivan, ali svakako važan meč za nas. Još jedna prilika da se igrački upoznamo i uigramo. Igraćemo sa maksimalnom ozbiljnošću, bez obzira što je reč o prijateljskoj utakmici", kazao je fudbaler holandskog Herenvena.

Đuričić će od leta igrati u Tventeu, a istakao je da će mu u prolećnom delu sezone biti fokusiran samo na reprezentaciju, jer sa trenutnim klubom nije u mogućnosti da se bori za evropska takmičenja.

"U fokusu mi je sudbina reprezentacije. Sa 21 godinom sebe ne smatram mladim igračem. Moram da budem maksimalno koncentrisan i ponesem deo odgovornosti u Zagrebu. Utakmica će biti specifična, zbog naše
zajedničke prošlosti, ali tvrdim da treba da joj pristupimo kao i svakoj drugoj. Preterano razmišljanje o protivniku može da donese i mnogo negativnih detalja",
istakao je Đuričić.

Povratnik u reprezentaciju Srbije Zdravko Kuzmanović prokomentarisao je mogućnost da za nacionalni tim opet zaigra i nekadašnji kapiten i njegov novi saigrač u milanskom Interu Dejan Stanković.

"Srećan sam što ću opet biti saigrač Dejana Stankovića, posebno me raduje mogućnost da zajedno zaigramo i u reprezentaciji. Zna se ko je Deki, koliko je dao reprezentaciji. A, samo mi, koji smo igrali s njim u ekipi, znamo i možemo da pričamo o njegovom uticaju na saigrače i autoritetu koji ima na terenu", rekao je Kuzmanović.

On je nedavno došao u Inter iz nemačkog Štutgarta i već debitovao za svoju novu ekipu u prvenstvenoj utakmici protiv Sijene.

"Prvi utisci iz Milana su sjajni, ekipa me je dobro primila već posle dva treninga u Interu i odigrao sam svih 90 minuta. Nažalost, poraženi smo od Sijene, ali sam siguran da je ovo bio moj pravi potez i da me čeka lepa budućnost u Interu", kazao je ovaj vezista rođen u Švajcarskoj.

Kuzmanović se složio sa Đuričićem da bi pobeda protiv Hrvatske u Zagrebu okrenula sve u korist reprezentacije Srbije.

"Rešenje je jednostavno, pobedom u Zagrebu sve bi se okrenulo u našu korist. Sa tri boda protiv Hrvatske vratili bismo se u konkurenciju za odlazak u Brazil", rekao je Kuzmanović.

Srbija će gostovati Hrvatskoj 22. marta.

Beta

Pogledajte još