Đoković: Vidim sebe u ulozi oca, želim trofej Rolan Garosa

Đoković je u razmeni poruka naveo da nije razmišljao o obaranju rekorda Rodžera Federera od 17 gren slem titula, a istakao je da ponekad učestvuje u dizajniranju majica njegove sponzorske kompanije "Uniklo".

"Nisam razmišljao o rekordu, ali definitivno želim da osvojim još mnogo gren slem titula. Rolan Garos mi je priotitet ove godine, a ne bih imao ništa protiv da osvojim sva tri. Što se tiče majica, radimo zajedno. Oni mi predlože nekoliko opcija, ja im kažem koja mi se najviše dopada i onda rade na tome. Zaista fantastično rade", kazao je svetski reket broj jedan.

Na pitanje da li rivalitet između njega i Endija Mareja može da zameni onaj između Federera i Nadala Đoković je odgovorio "možda, ali ne mora da ga zameni".

"Rivalitet mene i Mareja je sasvim drugačiji od rivaliteta Rodžera i Rafe. Naši mečevi su još jedno interesantno rivalstvo na Turu", naveo je srpski teniser.

Đoković je istakao da se odmara i opušta u društvu devojke i prijatelja.

"Šetamo u prirodi, čitamo, kuvamo. Veoma mi je važno da sam okružen ljudima koji me vole, uz njih povratim energiju kada sam umoran ili neraspoložen"
, rekao je Đoković, a na pitanje kako vidi sebe kroz 10 godina odgovorio je: "Vidim sebe u ulozi oca".

Đoković je proteklog vikenda predvodio nacionalnu reprezentaciju u belgijskom gradu Šarlroa, gde je Srbija pobedom od 3:2 izborila plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

(Tanjug)

Pogledajte još