Bruka od štanda u Berlinu koštala pet miliona dinara

0

Više od pet miliona dinara, oko 50.000 evra koštalo je Srbiju učešće Ministarstva poljoprivrede na sajmu „Zelena nedelja“ u Berlinu, početkom godine, na kojem je srpski štand bio jedan od najlošijih, jer je na njemu bio samo traktor u čijoj je prikolici bilo samo nekoliko proizvoda, poput ajvara.

To je za oko 10-ak hiljada evra više nego što je potrošeno prethodne godine. Na štandovim drugih zemalja našle su se raznorazne đakonije koje su mogle i da se probaju, ali i kupe. Čak i štand Kosova nije bio skromniji od srpskog.

Pročitaj: Srpski štand na Sajmu hrane u Berlinu među najgorima

Prema podacima iz Ministarstva, ove godine samo izrada štanda, transport, montaža, demontaža i održavanje, koštali su oko 2,8 miliona dinara. Na organizaciju prijema i koordinacije promotivnih aktivnosti otišlo je još 1,2 miliona dinara. Za zakup štanda izdvojeno je 1,4 miliona dinara, bez PDV-a.

U Ministarstvu navode i da je u Berlinu bila tročlana delegacija, državni sekretar Danilo Golubović, šef kabineta ministra Ivan Živkov i savetnik za odnose sa javnošću Tijana Munišić, ali se ne spominju promoterke i osobe zadužene za ketering. Ne spominje se ni ko je napravio koncept nastupa.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.