Obnovili romansu posle 67 godina

GLAZGOV, 24. april 2009. godine (FoNet) - Osamdesetosmogodišnji Frenk Voker i dve godne mlađa Majmi Mekin, čiju je vezu pekinuo Drugi svetski rat, obnovili su romansu posle 67 godina i planiraju da se venčaju. "I dalje postoji ona iskra među nama", rekao je Frenk. 

Par se upoznao 1942. godine u Glazgovu, nakon čega je Frenk otišao u rat, a venčanje je tada sprečila Majmina majka, plašeći se da bi ćerka mogla da joj ostane mlada udovica. Frenk je uspeo da preživi 36 opasnih misija, a razočaran zbog raskida veze posle rata se nije vratio u Glazgov, već je otišao o Stokport, gde se oženio i dobio dvoje dece. Majmi je otišla u Volsol i udala se. Ni od svog muža nije krila da ne može da zaboravi prvu ljubav, a kada je pre sedam godina postala udovica, odlučila je da pronađe Frenka ukoliko je živ i dala je oglas u novinama. 

"Plašila sam se samo da mu ne napravim problem ukoliko je u braku", kaže Majmi. Oglas su videli Frenkovi prijatelji i posle tri dana oni su bli zajedno, prvi put posle 67 godina. 

"Sada mi se čini da sam ovih 67 godina prespavala. Konačno možemo da ostvarimo san i da budemo muž i žena", rekla je Majmi.

Pogledajte još