Ljubavi i brak su skupi – prava veza "košta" 3.500 evra

0

Prema jednoj računici, da bi neka romansa procvetala u dugoročnu vezu morate da izađete 22 puta na sastanak, odete na dva odmora i potrošite barem 3.500 evra na poklone.

Pri tom, moraćete i da pregrmite sedam većih svađa da biste sazreli u ozbiljan par.

Možda je zbog toga broj samaca u Velikoj Britaniji 2011. porastao za 3 miliona – na 15,7 miliona, dok se broj venčanih parova jedva promenio za poslednjih deset godina.

Mark Hol, menadžer sajta Socked.co.uk koji je sproveo istraživanje, rekao je da iako samci sada mogu da upoznaju partnere i onlajn, uz staromodne načine – preko zajedničkih poznanika ili u kafiću – izgleda da je potrošačka priroda društva “za jednokratnu upotrebu” postala sve primamljivija, jer ljudi sve manje vremena, pa i novca, ulažu u ljubav.

Ako je naša računica tačna, pravo je čudo da je ljudska vrsta uspela da preživi i ovoliko dugo. Izračunali smo da će samo 3 odsto aktuelnih svežih veza potrajati dovoljno dugo da par stigne do oltara ili opštine. To je dugotrajan, rizičan proces koji zahteva veštine, procenjivanje i taktičnost. Zato smo odlučili da pomognemo gospodi u pronalaženju i zadržavanju idealnog partnera“.

Prema istraživanju koje je sproveo Socked, dugoročna ljubav zahteva 22 izlaska udvoje, pet izlazaka sa prijateljima, dva odmora, upoznavanje partnerovih roditelja i dva boravka u roditeljskom domu.

Takođe uključuje sedam velikih svađa, pozitivnu ocenu partnera od strane najmanje 55% prijatelja i rođaka i oko 3.500 evra potrošenih na poklone.
Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.