Preki sud u Bosni: Upao na čas sa sinom i premlatio nastavnika

Mešići su upali u učionicu i odmah počeli udarati Mujčinovića, gde su mu naneli vidne telesne povrede po licu i ostalim delovima tela, nakon čega je odmah pozvana policija.

Pokrenuta istraga

U izjavi za "Dnevni avaz", direktor Osnovne škole u Čeliću Sabahudin Horozović potvrdio je istinitost ovih informacija, ističući da se do sada nisu događali slični incidenti.

- Nisam bio u školi kad se sve to dogodilo, ali je osoblje škole odmah prijavilo incident policiji, koja je vrlo brzo intervenisala. Reč je o nastavniku koji vrlo profesionalno i savesno radi svoj posao i nikad nije imao bilo kakav konflikt s učenicima - kazao je Horozović.

Šta je navelo oca i sina da napadnu nastavnika u vreme dok drži čas, za sada nema informacija.

Navodno se učenik Halil Mešić, mlađi sin Rasima Mešića, požalio ocu da ga je nastavnik Mujčinović ošamario, što on kasnije nije mogao potvrditi ni policiji ni drugima koji su s njim razgovarali. Takođe, niko od učenika nije potvrdio da je Mujčinović na bilo koji način fizički napao učenika.

Ukorio dečaka

- Reč je o deci vrlo problematičnog vladanja. Ja sam razredni starešina Halilu Mešiću, koga sam na času odeljenske zajednice ukorio zbog ometanja procesa nastave. Inače učenik je poznat po nasilničkom ponašanju i od ranije ima smanjenu ocjenu iz vladanja. Nikad ne bih sebi dozvolio da ošamarim bilo čije dete, a posebno ne učenika kome predajem. Naravno da ću tražiti da organi reda zaštite ne samo mene već i školu i učenike od nasilnika kakvi su ovi koji su me napali - kazao je u kratkoj izjavi nastavnik Nedžad Mujčinović, koji je tokom dana, zbog povreda koje su mu nanesene na času, zatražio lekarsku pomoć.

(Izvor: Dnevni avaz)

Pogledajte još