Proverava se: Ko se i kada sastajao sa Mišom Bananom? (VIDEO)

"Od policije je zatraženo da preduzme sve radnje i mere iz svoje nadležnosti kako bi se razjasnila priroda i karakter tih komunikacija, a pre svega utvrdilo da li je tom prilikom došlo do odavanja podataka koji su službena tajna", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević Tanjugu.

Takođe je zatraženo da se izvrši analiza materijala dobijenog primenom mera tajnog nadzora i utvrdi da li je nakon tih kontakata došlo do nekih promena u komunikaciji lica prema kojima su mere primenjivane
- da li su komunikacije prekinute, da li je došlo do promene do tada korišćenih SIM kartica, telefona, da li je bilo promena u sadržini komunikacija, da li je došlo do novih žargona, šifrovanih izraza i pojmova, naveo je tužilac.

Vučić: Tadiću, gde je Miša Banana?
"Jedno ključno pitanje za Tadića je gde je danas Miša Banana, pošto državni organi ne znaju gde je on i mi nemamo podatke kako je pobegao", rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Više o tome čitajte ovde.

Tadić znao za kontakte Dačića sa Šarićevim narko-klanom
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da je, kao predsednik Republike i Saveta za nacionalnu bezbednost, znao za kontakte premijera Ivice Dačića sa predstavnicima narko klana Darka Šarića, ali da nikada nije dobio informacije da je Dačić "pod krivičnim gonjenjem". Više o tome - ovde.

On je precizirao da se radi se o materijalu koji su sudu dostavili Bezbednosno informativna agencija (BIA) i UKP, a koji je prikupljen po naredbi istražnog sudije za primenu mera tajnog nadzora i komunikacija.

"Taj materijal nalazi se u sudskim spisima i korišćen je u do sada sprovedenim istragama a koristi se i u istragama koje su u toku. U optužnici podignutoj protiv Radulovića, koja je potvrđena 1. februara ove godine, predloženo je da se taj materijal izvede i na glavnom pretresu (suđenju)", rekao je Radisavljević.

Takođe je, kako je naveo, od policije zatraženo da utvrdi koji su podaci na predmetu "Šarić" bili poznati pojedinim državnim funkcionerima i službenicima, kako su došli u posed takvih podataka, da li su za to bili ovlašćeni i ako nisu ko im je, kada i na koji način to omogućio. Zahtevano je da se dostave i podaci iz zvaničnih evidencija Ministarstva unutrašnih poslova o posetama pojedinih osumničenih pripadnika organizovane kriminalne grupe određenim državnim funkiconerima, dodao je Radisavljević.

On je istakao da se zahtev za prikupljanje obaveštenja odnosi ne samo na lica čiji su kontakti zabeleženi preko mera tajnog nadzora nad osumnjičenima, već i na sve druge funkcionere i zaposlene koji su na svojim funkcijama mogli imati značajna saznanja o tom predmetu, a za koja policija eventualno poseduje obaveštajne podatke da su bili u kontaktu sa osumnjičenima.

(Novosti, Tanjug)

Pogledajte još