Štimac: Znamo kako da se pripremimo za Srbiju

"Ne letimo visoko, čvrsto smo na zemlji, znamo šta nas čeka i bez glavobolje nastavljamo da idemo prema onome što nas očekuje. Znamo kako treba da se pripremimo za Srbiju i uvereni smo da ćemo najbolje odraditi utakmicu koja nas očekuje", preneli su hrvatski mediji reči Igora Štimca posle utakmice u Londonu.

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici savladala Koreju sa 4:0 u Londonu, a strelci su bili Mario Mandžukić u 32, Darijo Srna u 41, Nikica Jelavić u 57. i Mladen Petrić u 85. minutu.

"Sve smo odradili kako smo priželjkivali. Ovo je bila kvalitetna prijateljska utakmica. Za razliku od pre, imali smo dobar pristup, dobar angažman i to je rezultiralo pobedom. Ovo je moja želja kako Hrvatska treba da igra u svim prijateljskim utakmicama", kazao je selektor hrvatskih fudbalera.

Štimac je istakao da mu je drago što njegovi igrači dobro znaju šta on želi od njih.

"Drago mi je da igrači jako dobro razumeju ono što ja od njih tražim. Predstavljamo svoju zemlju, nosimo jedan dres u koji hrvatski narod gleda sa puno poštovanja, prati nas, navija za nas tako da moramo to uzeti u obzir", istakao je Štimac.

Reprezentativac Hrvatske Ognjen Vukojević rekao je da je ovom pobedom njegova ekipa podigla euforiju pred predstojeće utakmice.

"Selektor nas je upozoravao da najozbiljnije shvatimo ovu proveru koja dolazi kao uvertira za Srbiju i Vels. Mislim da smo maksimalno iskoristili ovu priliku, uigrali se još više, napunili se samopouzdanjem i motivacijom. Hteli smo da podignemo euforiju pred predstojeće utakmice, znali smo koliko smo jaki", rekao je fudbaler ukrajinskog Dinama iz Kijeva.

Hrvatska će dočekati Srbiju 22. marta u Zagrebu u utakmici petog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Beta

Pogledajte još