Kineski horoskop: Čekaju nas velika uzbuđenja u godini Zmije

U kineskoj astrologiji svaki element, u ovom slučaju u 2013. preovlađujući je element vode, pojavljuje se u jang (crnoj) i jin (sivoj) varijanti. Nakon naporne godine Crnog vodenog Zmaja, nastupa godina Sive vodene Zmije koja je po svojim osobinama različita od Zmaja, pišu "Novosti".

Svake godine solarna godina počinje 4. februara ali onaj precizniji, mnogo bitniji na ličnom planu, kalendar počinje na dan prvog mladog meseca koji prethodi prvom punom mesecu u toj godini. Prvi pun Mesec je bio 27.januara i prvi mlad Mesec u 2013. je na dan 10. februara.

Ako se gleda po samom datumu kada nastupa nova lunarna kineska godina Zmije, ona je pod uticajem Zelenog drvenog Tigra koji vlada tim mesecom i pod uticajem Crvene vatrene Ovce koja vlada tim danom. Ovo su tri antagonistička elementa jer voda gasi vatru, vatra sagoreva drvo, jednom rečju - godina puna uzbuđenja, konflikata, impulsivnih reakcija na ličnom planu, dominiraju jake emocije, postoji potreba za radikalnim promenama.

Ipak, Zmija je veliki diplomata, pa ostoji mogućnost da njena mudrost preovlada.

Žene će biti mnogo uspešnije u ovoj godini, treba im prepustiti da vode finansije, države, vlade, da donose važne odluke, muškarci će biti skloni afektivnom ponašanju, sukobima, nepromišljenim potezima.

Na globalnom planu moguće su velike poplave i veliki požari.
U ovoj godini rodiće se više dece nego prethodnih godina, pišu "Novosti".

Predstoje međudržavne trzavice i politički skandali. Filmska umetnost, književnost i slikarstvo su u usponu, pišu "Novosti".

Delatnosti koje donose novac su: stari zanati, moda, proizvodnja nameštaja, nakita, zdrave hrane, intelektualne delatnosti.

Svaki znak će drugačije osetiti uticaj godine Sive vodene Zmije.

Detaljne prognoze za svaki znak možete pročitati u posebnom tekstu.

(Večernje novosti - Jasminka Holclajtner)

Pogledajte još