Majami pobedio Hjuston, Peković odličan u porazu Minesote

Šampiona su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 32 i Dvejn Vejd sa 31 poenom, a samo još dvojica igrača Majamija postigli su dvocifren broj poena - Šon Batije 12, a Noris Kol 10.

U ekipi Hjustona Džejms Harden završio je utakmicu sa 36 poena i 12 skokova, a Omer Ašik dodao je 15 poena, uz 14 skokova.

Hjuston je juče u pobedi protiv Golden Stejta postigao 140 poena i izjednačio rekord NBA lige po broju postignutih "trojki" na meču - 23. ali protiv Majamija košarkaši Hjustona to nisu uspeli da ponove, ubacili su devet "trojki" iz 25 pokušaja.

Majami je u drugom poluvremenu imao i 17 poena prednosti, ali je Hjuston u završnici uspeo da se primakne na 101:104. Nalet Roketsa Batije je prekinuo "trojkom".

"Zadržali smo ih na 108 poena. Ta ekipa ume da postiže mnogo poena. Čak i kada smo imali prilike da ostanemo na dvocifrenoj prednosti, oni su uspeli da se vrate", rekao je trener Majamija Erik Spoelstra.

Košarkaši San Antonija pobedili su Minesotu sa 104:94 i ostvarili 11. uzastopnu pobedu.

Deni Grin bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a ubacio je osam "trojki", dok je Toni Parker dodao 31 poen i osam asistencija. U ekipi Sparsa zbog povrede nije bilo Tima Dankana i Manua Đinobilija.

U ekipi Minesote, bivši centar Partizana Nikola Peković ostvario je "dabl dabl" učinak od 21 poena i 10 skokova, a Derik Vilijams dodao je 15 poena, uz 12 skokova.

Beta

Pogledajte još