Dokumentarni film "The Startup Kids"

0

Zanimljiv dokumentarni film o internet revolucionarima – osnivačima najpoznatijih sajtova na svetu "Vimeo", "Soundcloud", "Dropbox" itd. Ako ste sanjate ličnu Internet revoluciju "The Startup Kids" je dobar način da se upoznate s onim što vas čeka!

Dokumentarni filmThe Startup Kids” se bavi mladim veb preduzetnicima iz Evrope i SAD. Sadrži priče oko 23 osnivača nekih od najpopularnijih startup-ova današnjice. Zek Klejn (Vimeo), Aleksander Ljung (Soundcloud), Dru Hjuston (Dropbox) samo su neki od sagovornika koji kroz intervjue ističu najbolja i najgora iskustva u ranim fazama razvoja svojih preduzeća.

Nakon projekcije filma, 12. februara u 19h, u DOB, u organizaciji SEE ICT biće organizovana diskusija na temu “Startup u Srbiji“. Ulaz je besplatan, a film je na engleskom i nije titlovan.

Mislim da smo imali preko 30 zaposlenih u trenutku kada smo zaposlili prvu osobu stariju od 30 godina – priseća se osnivač “Vimea” koji se skoro odrekao porodice i prijatelja jer “ništa nije bilo važnije od ovoga“.

Autorke filma Vala Haldorsdotir i Seselja Vilhjalmsdotir su pokrenule ideju o snimanju ovog dokumentarnog filma u trenutku kad je njihova zemlja Island bila u ekonomskom kolapsu. Međutim, iskoristile su još jednu “filmsku Internet revoluciju” – sajt sa prikupljanje sredstava za snimanje filmova Kickstarter.com.

Nakon snimanja dokumentarca shvatile smo da su oni najvrednija i najtvrdoglavija bića koja postoje na svetu. I svi se slažu oko jedne stvari – nikada neće postojati pogrešan trenutak za pokretanje sopstvene firme – rekle su autorke filma i istakle da bez obzira na sve “vredi pokušati”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.