Smene u KCS: Smenjen i Tomica Milosavljević

Ristić je kazao da je smenjen direktor Klinike za kardiologiju prof. Petar Seferović zbog mobinga, a dužnost je preuzeo njegov doskorašnji zamenik prof. Goran Milašinović.

"Profesor Seferović je smenjen zbog mobinga, jer su pristigle dve pritužbe medicinskih sestara", naglasio je Ristić javlja Tanjug.

Smenjen je i direktor Klinike za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju prof. Milan Todorović i na njegovo mesto postavljen je prof. Milan Jovanović.

"Prof. Todorović je abdominalni hirurg i nelogično je da vodi ovu zdravstvenu ustanovu. To bi bilo isto kao kada bih ja, kardiohirurg, vodio ginekologiju, i to je bio razlog za njegovu smenu", objasnio je Ristić.

Direktor Klinike za gastroenterologiju više nije bivši ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević, već je na njegovo mesto postavljena prof. Mirjana Savić-Perišić.

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora prof. Miljko Ristić, koji je do sada bio v.d. direktor Kliničkog centra Srbije, izabran je za direktora ove ustanove, ali izbor mora da potvrdi i Vlada Srbije.

Ovo nisu prve promene u KCS od kad je postavljeno novo rukovodstvo.

Ranije su promenjena tri direktora.

Novosti,Tanjug

Pogledajte još