Na koncertu Nine Badrić

Hrvatska pop diva Nina Badrić je, sportski rečeno, debitovala u Beogradu baš onako kako je i priželjkivala. Divan utisak je jedino kvarilo veoma loše ozvučenje, pa publika u prepunom Sava centru često nije uspevala da je razume, pogotovo dok priča između pesama.

Priredila je Nina baš onakav spektakl kakav je najavljivala i kakav se od nje, uostalom, i očekuje. Spektakl koji podređuje scenske efekte lepoti i čistoti emocija. Šarmom koji pleni na svakom koraku Badrićeva osvaja od početka koncerta, baš tako je bilo i ovog puta.

Na binu je izašla iz publike – nije još praktično ni kročila na scenu, a već je počela da peva hit koji ju je svojevremeno afirmisao – „Ja za ljubav neću moliti“. Ubrzo su usledile i mnoge druge pesme zahvaljujući kojima je Nina već godinama jedna od najpopularnijih hrvatskih pevačica u Srbiji – „Za dobre i loše dane“, „Ako kažeš da me ne voliš“, „Nije mi svejedno“, „Nek’ ti bude kao meni“...

Zaigrao je i jedan obožavalac na bini sa njom, nizali su se pokloni, cveće... Ipak, vrhunac je usledio tek pošto se čula pesma koju je Nina snimila sa Dinom Merlinom – „Ti si mene“. On se nije pojavio, međutim, jeste njegov kolega i dugogodišnji „rival“ u Bosni Hari Varešanović. Povod je jasan – nov duet „Ne mogu ti reći šta je tuga“, moderna sevdalinka koja je, sudeći po reakciji publike, već postala hit. Atmosferu je upotpunilo i prikazivanje spota koji su njih dvoje nedavno snimili na Hvaru. Pre toga je Hari otpevao evrovizijsku „Lejlu“, ali se ni Nina nije odmarala. Plesala je i pevala sa njim, slika je bila zaista lepa.

Neočekivanog gosta uskoro je zamenio očekivani – na bini se, sa gitarom u ruci, pojavila Aleksandra Milutinović. Izuzetno talentovana, ali skromna, nenametljiva autorka je ispratila Ninu u hit-baladi koju je potpisala na albumu „07“ – „Da se opet tebi vratim“. Posle toga bi sve osim „Čarobnog jutra“ bilo promašaj – osetila je to Nina, a "hor Sava centra" od skoro 4.000 „članova“ pevao je bez greške.

Set lista za koncert je vrlo pažljivo odabrana, ništa bitno nije izostavljeno, pa ni duetska verzija starog hita Masima Savića „Stranac u noći“ koji je pre nekoliko godina uz Ninin glas dobio sasvim novu boju. Osvežavajuće je, za kraj zvaničnog dela, zvučala i „Takvi kao ti“ u latino aranžmanu.

Povratak na binu usledio je uz Dragojevićev „Nokturno“ koji je hrvatska pevačica izvela prošle godine na festivalu posvećenom autoru Zdenku Runjiću. Nije zaboravljena ni „Poljubi me“ koju je za Badrićevu napisala Aleksandra Kovač – naša umetnica se zadovoljno smeškala u prvom redu slušajući Nininu interpretaciju.

Pred kraj je neizostavna bila još jedna balada koja spada u sam vrh njenog opusa – „Kosa“, a ponoć se već bližila kad je ponovo osvanulo „Čarobno jutro“.

Tek kada se još jednom začuo refren „Ja za ljubav neću moliti“ bilo je jasno da će se, posle više od dva i po sata, svetla ubrzo upaliti. Nina Badrić je dobila veliku potvrdu da je veoma popularna i dobrodošla u Srbiji, pa se na njen novi dolazak u naše krajeve sasvim sigurno neće tako dugo čekati.

Tekst: Milan Ćunković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još