Hakeri napadaju .rs domen

Kako se navodi, u poslednjih mesec dana nekoliko velikih nacionalnih internet registara takođe je iskusilo vrlo grube napade na svoju infrastrukturu, a uz bitanski, belgijski, danski, holandski i kanadski registar, u tu grupu, od pre nekoliko dana, spada i RNIDS.

Precizira se da su prvi napadi na infrastrukturu RNIDS primećenu u noći između nedelje i ponedeljka, kada su primarni DNS serveri počeli da dobijaju znatno veći broj upita od normalnog. To je, kako se navodi, indikacija da su DNS serveri RNIDSa- bili izloženi pojačanom napadu hakera.

Tokom ponedeljka i utorka servisi koje RNIDS pruža, i pored opterećenja pristupnih linkova, bili su dostupni bez većih problema, ali je u utorak 5. februara oko 15 sati, napad je pojačan, što je dovelo do preopterećenja dela mrežne opreme i znatno otežanog pristupa servisima RNIDS-a, a potom i do povremenog potpunog prekida servisa.

Kako se ističe, RNIDS je nakon toga pristupio rekonfiguraciji mreže i saobraćaj je preusmeren, tako da je oko 22 sata informacioni sistem RNIDS-a vraćen u potpuno operativno stanje.

(Beta)

Pogledajte još