Nezavisni policijski sindikat Srbije: Veljović odgovaran za loše stanje neka povuče kandidaturu

0

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je direktora policije Milorada Veljovića da povuče kandidaturu za ponovni izbor na tu funkciju i optužio ga za loše stanje u policiji i samovolju pojedinih načelnika policijskih uprava

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru rekao da bi Veljović morao da zna ko iz policije u javnost iznosi podatke koji su izazvali afere u vrhu vlasti i MUP-a.

U najmanju ruku ako on to ne iznosi morao bi da zna ko to radi – rekao je Vidojević i dodao da sindikat ne brani niti se brine za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića za koga je kazao da je političar koji će se i sam snaći, ali da strahuje za bezbednost policajaca koji su pratili kriminalce i podnosili o tome izveštaje nadležnima.

Govoreći o Ivici Dačiću, koji je i premijer Srbije, Vidojević je rekao da se Dačić od samog početka obavljanja dužnosti ministra, 2008, pokazao kao čovek koji nije u stanju da reformiše policiju.

Ivica Dačić je pogrešan čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Nije bio spreman da dođe na čelo MUP-a jer nije bio sposoban i nije imao saradnike da sprovede reforme – smatra Vidojević koji je ponovo ukazao na, kako kaže, samovolju u radu pojedinih načelnika policijskih uprava koji kažnjavaju policajce, a sami krše propise i rasipaju državni novac.

Predstavnik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Goran Radovanović je nazvao direktora policije Milorada Veljovića “makijavelistom koji smatra da svaki cilj opravdava sredstvo”.

Milorad Veljović je kriv što se policija ovih dana bavi sobom umesto da brine o bezbednosti građana – smatra Radovanović govoreći o izbijanju afera u policiji i MUP-u i sporovima u vlasti o tome ko će biti novi direktor policije.

Radovanović je rekao i da je Miodrag Rakić, bivši šef kabineta nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, bio Veljovićev “mentor” i da je u stvari Rakić za vreme prošle vlasti odlučivao o svemu u policiji i službama bezbednosti.

Rakić je odlučivao o svemu, o svim postavljenjima, a Veljović je bio njegova produžena ruka – rekao je Radovanović koji je pozvao stranke u vladajućoj koaliciji da prilikom izbora direktora policije vode računa o građanima, a ne o svojim unutarstranačkim interesima. Radovanović je rekao i da su “fioke Milorada Veljovića popunjene komprpmitujućim materijalom o mnogim ljudima iz državnog vrha i policije”.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.