Nezavisni policijski sindikat Srbije: Veljović odgovaran za loše stanje neka povuče kandidaturu

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević je na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru rekao da bi Veljović morao da zna ko iz policije u javnost iznosi podatke koji su izazvali afere u vrhu vlasti i MUP-a.

- U najmanju ruku ako on to ne iznosi morao bi da zna ko to radi - rekao je Vidojević i dodao da sindikat ne brani niti se brine za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića za koga je kazao da je političar koji će se i sam snaći, ali da strahuje za bezbednost policajaca koji su pratili kriminalce i podnosili o tome izveštaje nadležnima.

Govoreći o Ivici Dačiću, koji je i premijer Srbije, Vidojević je rekao da se Dačić od samog početka obavljanja dužnosti ministra, 2008, pokazao kao čovek koji nije u stanju da reformiše policiju.

- Ivica Dačić je pogrešan čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Nije bio spreman da dođe na čelo MUP-a jer nije bio sposoban i nije imao saradnike da sprovede reforme - smatra Vidojević koji je ponovo ukazao na, kako kaže, samovolju u radu pojedinih načelnika policijskih uprava koji kažnjavaju policajce, a sami krše propise i rasipaju državni novac.

Predstavnik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Goran Radovanović je nazvao direktora policije Milorada Veljovića "makijavelistom koji smatra da svaki cilj opravdava sredstvo".

- Milorad Veljović je kriv što se policija ovih dana bavi sobom umesto da brine o bezbednosti građana - smatra Radovanović govoreći o izbijanju afera u policiji i MUP-u i sporovima u vlasti o tome ko će biti novi direktor policije.

Radovanović je rekao i da je Miodrag Rakić, bivši šef kabineta nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, bio Veljovićev "mentor" i da je u stvari Rakić za vreme prošle vlasti odlučivao o svemu u policiji i službama bezbednosti.

- Rakić je odlučivao o svemu, o svim postavljenjima, a Veljović je bio njegova produžena ruka - rekao je Radovanović koji je pozvao stranke u vladajućoj koaliciji da prilikom izbora direktora policije vode računa o građanima, a ne o svojim unutarstranačkim interesima. Radovanović je rekao i da su "fioke Milorada Veljovića popunjene komprpmitujućim materijalom o mnogim ljudima iz državnog vrha i policije".

Izvor: Beta

Pogledajte još