Siniša Mihajlović: Veći Srbi su rođeni van Srbije

Selektor Srbije gostovao je u emisiji Alternativne telivizije iz Banjaluke, a glavna tema je bila predstojeća utakmica sa selekcijom Hrvatske u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
mihajlovic.jpg

Ono što je u ovom razgovoru bilo posebno zanimljivo jeste Mihajlovićevo mišljenje da na utakmicama reprezentacije Srbije ima uvek više navijača iz Republike Srpske. Mihajlović je takođe izneo mišljenje da su Srbi van Srbije veći od onih koji su rođeni i žive u njoj.

"Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji", izjavio je Mihajlović.

"Na tribinama su većina navijači iz Krajine. Vidim to po zastavama i natpisima gradova, transparentima. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko ko je sto metara od stadiona ostane kod kuće", dodao je Mihajlović.

Srbija će gostovati Hrvatskoj u Zagrebu 22. marta, u petom kolu grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu sledeće godine. Belgija i Hrvatska imaju po deset bodova, a Srbija i Makedonija po četiri.

Par dana ranije, selektor fudbalske reprezentacije Srbije je dao intervju za hrvatske "Sportske novosti", povodom susreta u Zagrebu, u kojem se dotakao mnogih "problematičnih" tema, kao što su i prijateljstvo sa pokojnim Željkom Ražnatovićem Arkanom.

(RTS)

Pogledajte još