Romi guraju decu na automobile da bi uzeli novac od vozača

Zaseda je organizovana na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice Koste Trifkovića, piše "Informer" dodajući da majka sačeka da neki auto dovoljno uspori na skretanju a onda gurne dete tako da ga vozilo samo “okrzne”.

"Skretanje u tu ulicu jako je nepregledno, pa je vozačima još teže da izbegnu dete koje im naglo “istrči” na crveno za pešake. Automobil zakači dete na pešačkom prelazu, a mališan završi na betonu previjajući se od bolova", kaže izvor dodajući da zatim istračava majka koja traži novac od preplašenih vozača kako ne bi zvala policiju.

List piše, pozivajući se na izor iz policije, da dete za sada nije doživelo nijednu ozbiljnu povredu, a najčešće se u pitanju manje ogrebotine ili masnice.

Siniša M. (39) jedan je od onih koji je ženi u panici dao 6.000 dinara. "Skretao sam u tu ulicu i sačekao da pešaci pređu. Majka i dete su još uvek stajali s desne strane, na trotoaru. Kada sam krenuo, zakačio sam dečaka kada sam krenuo i izleteo iz automobila. Dečak star osam godina ležao je na pešačkom prelazu dok je njegova majka klečala pored njega i zapomagala. Bio sam van sebe, prišao sam da vidim kako je dete, a ona mi je rekla: “daj pare ili zovem policiju”, rekao je ovaj vozač.

On dodaje da je video da dečak nije ozbiljno povređen ali i da se uplašio kazne.

Pogledajte još