Srpski ožiljci

Radnja filma "Srpski ožiljci" (Serbian Scars) odvija se u sadašnjosti u kojoj se još uvek osećaju posledice (ožiljci) minulih vremena koja su obeležila dešavanja na prostorima bivših jugoslovenskih republika. U tim uslovima i ljubav dvoje mladih ljudi različite vere (Srbina i Albanke), prolazi kroz razna iskušenja zbog vrtloga istorijskih ožiljaka, da bi se konačno ostvarila. 

Sinopsis

Nakon saznanja da mu je otac teško bolestan, Alex Obilich putuje u Čikago da pronađe svog brata Petra i tako pokuša da spase život ocu. Petar je pre nekoliko godina otišao sa majkom u SAD ostavljajući brata i oca u ratom zahvaćenoj zemlji, ne znajući kakva će biti njihova dalja sudbina. Ono što Alex ne zna je da je njihov otac tvorac hemijske formule, kao i da su albanski teroristi spremni da sve učine da do nje dođu. Alex uspeva da ubedi Petra da se vrati za Srbiju, a u porodičnu dramu braće, oca i terorista uključuje se i američka agencija CIA, koja je u finalnom obračunu na strani Srba. 

Pogledajte trejler filma "Srpski ožiljci"!

Uloge

(old_image)• Michael Madsen (Dreq) - Američki glumac koji je snimio niz filmova u svojoj karijeri, od kultnih do velikih blokbastera. Najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnih momaka u filmovima kao što su "Ulični psi" Kventina Tarantina, "Doni Brasko" ili "Kill Bill Vol. 2". U filmu "Srpski ožiljci" igra šefa albanskih terorista. 
Mark Dacascos (Peter Obilich) - Zvezda filmova "Vrana", "Američki samuraj", "Legenda o Brusu Liju". Dakaskos je poznat po scenama u kojima se ističu njegove borilačke veštine. Ulogom Petra u "Srpskim ožiljcima" predstaviće se publici kao čikaški borac i Srbin.
Vladimir Rajčić (Alex Obilich) - Jedan je od prepoznatljivih srpskih imena u Holivudu. Pojavio se u serijama "Očajne domaćice", "ER", "CSI: Miami" itd..
Sergej Trifunović (Beni) - Paralelno sa karijerom u domaćim ostvarenjima, Trifunović gradi i svetsku karijeru. U ovom filmu tumači sina šefa albanskih terorista.
Jana Milić (Suzana ) - Mlada domaća glumica koja u ovom filmu tumači Albanku zaljubljenu u Srbina. 

O filmu

Režiju ovog filma potpisuje Brent Huff. Karijera ovog reditelja počinje još 1978. godine epizodnim glumačkim rolama, a zatim se dalje gradi prvim scenarijima i pričama za dugometražne filmove. Prve režiserske poteze započinje početkom devedesetih godina.

Svetska premijera filma biće u Beogradu 14. maja u Sava centru, sa projekcijama u 20 i 22 h. Ovo će biti prvi film koji će u Sava centru, a i uopšte u Srbiji, biti prikazan u digitalnom formatu. Radi se o formatu HD-SR koga karakteriše slika i zvuk visokog kvaliteta.

Inače, produkcijska kuća koja stoji iza ovog filma "V.P.R. Studios Production", u saopštenju  ističe, da je "već potpisala ugovore za prikazivanje filma sa vodećim američkim distributerima, ali da je odlučila da 'Serbian scars' ekskluzivno prikaže beogradskoj publici"

Nakon beogradske premijere, predviđeno je da film bude prikazan širom Srbije, a nakon toga i na prostorima bivše Jugoslavije. 

Pogledajte još