Tri M za ubedljivu pobedu Zvezde protiv Rida i najavu boljeg proleća

Trener Zvezde Aleksandar Janković odlučio je da meč počne sa sledećim sastavom: Kirovski, Mikić, Petković, Pantić, Mladenović, Milijaš, Milivojević, Milunović, Savićević, Lazović i Mudrinski.

Već u uvodnim minutima crveno-beli su imali dve poluprilike. U obe akcije učestvovali su Milijaš i Lazović, koji su visokim presingom oduzimali loptu rivalu na njihovoj polovini.

U prvoj situaciji, Lazović je šutirao preko prečke, da bi drugi šut posle lažnjaka bio izblokiran.

Već u 13. minutu, presing je doneo rezultat. Zvezda je iznudila korner, Milijaš je centrirao Milunoviću, a zamenik kapitena mlade reprezentacije doveo je tim u vođstvo. U 29. minutu Kirovski je posle faula van kaznenog prostora dobio crveni karton, ali pošto je utakmica prijateljskog karaktera, nije bilo isključenja. Samo je Miloš Vesić zauzeo mesto među stativama. Identična situacija viđena je u Kupu u Kuli protiv Hajduka, kada je Kirovski na isti način sankcionisan i zamenjen.

Pet minuta pre odlaska na odmor, Milvojević je udvostručio prednost. Oštar centaršut Lazovića iz slobodnog udarca sa 40 metara iskoristio je kao najviši u skoku, i glavom prosledio loptu u mrežu.

U nastavku je umesto Spajića šansu dobio Aleksandar Pantić. Obojica su imali obaveze u mladoj reprezentaciji protiv Izraela, odigrali svih 90 minuta, pa im je Janković podelio minutažu.

Malo je falilo da Zvezda u 55. minutu postigne novi gol, Milijaš je ubacio loptu iz kornera, odbila se na 18 metara do Lazovića koji fintira, ali udarac u poslednjem trenutku odbija Šober.

U nastavku su otežani uslovi zbog jakog vetra, a novi gol viđen je u 85. minutu. Posle indirektnog udarca, Milijaš je poslao loptu u rašlje za 3:0. Samo minut kasnije, Uroš Spajić dobio je drugi žuti karton i pridružio se Kirovskom. Samo što je označen kraj utakmice, vetrovito vreme zamenila je provala oblaka.

Već u subotu od 15 časova po srednjeevropskom vremenu Zvezda će igrati novi meč protiv Lokomotive iz Tbilisija, a Janković će šansu dati svim igračima koji nisu dobili šansu protiv Rida.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još