Đilas: Dačić bi trebalo da se povuče

0

Lider DS Dragan Đilas kaže za "Danas" da Ivica Dačić, nakon afere "Šarić", više nema legitimitet da bude premijer i da treba da se sam povuče sa te pozicije.

“Trebalo bi da se sam povuče sa te pozicije, pa kada se završi istraga, a nema razloga da ne bude brza i efikasna jer su snimci i transkripti tih razgovora u posedu nadležnih organa, ako je sve 'čisto' neka ga i ponovo izaberu za premijera ako hoće. Ali, dok se to ne obavi, ako Dačić ostane premijer, ni vlada na čijem je čelu nema legitimitet”, ocenio je on.

Đilas je dodao da su izbori jedino demokratsko rešenje i ocenio da će se oni vrlo uskoro dogoditi.

“Druga je stvar što Zapadu u ovom trenutku odgovara vlada koja će da uradi bukvalno sve što se od nje traži oko Kosova”,
rekao je on.

Govoreći o tome da je i DS bio u Vladi Srbije sa Ivicom Dačićem, iako je Boris Tadić znao za njegove kontakte sa Šarićevim ljudima, Đilas je rekao da je tadašnji predsednik demokrata i 2008. i 2012. godine bio na jasnom stavu da Dačić ne može biti premijer.

Đilas je najavio da će Izvršni odbor DS-a u četvrtak, 14. februara, odlučivati o isključenju Vuka Jeremića iz stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora da vrati poslanički mandat, ali nije želeo da prejudicira kakva će odluka biti doneta.

(Beta, Danas)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.