Janković: Zadovoljan sam, motivacija igrača je velika!

Crveno-beli su danas u Antaliji savladali ekipu Rida sa 3:0, u kontrolnoj utakmici tokom drugog dela priprema za nastavak sezone.

"Ima još mnogo detalja na kojima treba raditi, proces uigravanja je tek počeo, ali je sigurno mnogo više pozitivnih stvari nego negativnih i to me čini zadovoljnim trenerom. Motivacija svih igrača je velika, kao i želja da budu na nivou koji se od njih traži. Trude se da primene sve ono što uvežbavamo na treninzima i mislim da je to najveći kvalitet ovih pripremnih utakmica. Idemo dalje, pobede nam podižu samopouzdanje, ali i dalje je najvažnije ispuniti svaki zadatak koji se stavi pred pojedinca i ekipu", jasan je Janković.

On je naveo da je cilj ekipe da pred gol protivnika dolazi u što većem broju.

"U odnosu na rivala, i u odnosu na činjenicu da je Rid fizički ispred nas jer im brzo počinje prvenstvo, bilo je važno da se trčanjem u oba smera izravnamo sa njima. Zato nas je i bilo dosta u završnici i zato smo imali veliki broj različitih akcija i različitih dolazaka pred gol. Radimo na defanzivnoj stabilnosti i iz njega kreću brzi, direktni i jednostavni napadi. Kad se odbrana drugačije postavi sve je lakše i kad se krene u napad", rekao je Janković.

Nakon što je reprezentativac Hondurasa Luis Garido kompletirao redove crveno-belih na pripremama u Turskoj, Janković je konstatovao da je potrebno dan ili dva da se utvrdi njegovo fizičko stanje.

"Očekujem da će vrlo brzo igrati. Za početak 45 minuta, a kasnije i više. Verujem da je u dobrom stanju, jer je pre dva dana odigrao 90 minuta za nacionalni tim", kazao je šef stručnog štaba Crvene zvezde i podsetio da ne postoji "prvi" i "drugi" tim u njegovom sistemu rada.

"Postoje samo igrači koji se bolje ili lošije priviknu na postavljene zadatke. Svi će imati jednaku minutažu i neka pokažu šta znaju. Izuzev Kasalice, koji ima upalu oka, i mladog Karaklajića koji je dobio temperaturu, računam na sve igrače i u narednih nekoliko dana. Tek protiv Šahtjora ću imati najboljih 11 pred očima, odnosno tim za prvo kolo proleća protiv Javora", rekao je Janković.

U novoj proveri na pripremama u Antaliji Crvena zvezda sutra igra protiv Lokomotive iz Tbilisija.

(Таnjug)

Pogledajte još