Sarajevo: Učeniku slomili nos jer je "popularan" među devojkama

Krenuo u školu

- Brat je krenuo u drugu smenu i otišao da jede pje nastave. Kada je došao pred školu, oni su ga opkolili, a jedan od mladića iz grupe udario ga je u nos i onesvestio. Istrčali su policajci iz škole i mladići su se razbežali. On i njegov brat blizanac poznavali su nekoliko napadača - rekla je sestra nesrećnog mladića.

Maloletnik je nakon napada odvezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gde mu je urađen CT glave, nakon čega je utvrđeno da, osim slomljenog nosa, nije bilo drugih povreda. Sestra Emina smatra da je motiv za napad na njenog brata ljubomora.

- Brat izlazi na Ilidžu i popularan je među devojkama. Zbog toga su ga upozoravali da ne sme više dolaziti na Ilidžu. Incident smo prijavili policiji, koja će izuzeti snimke školskog videonadzora - rekla je Suljić, čiji je brat identifikovao petoricu napadača.

Prepucavanje putem Fejsbuka

Direktorica škole Samira Karamehić rekla je da učenik J. S. nije bio problematičan te da mladići koji su ga napali nisu njihovi učenici.

- Kako smo saznali, oni su došli sa Ilidže, a napad je usledio nakon prepucavanja putem Fejsbuka. Učenika smo zbrinuli i u pratnji sestre uputili lekaru, te odmah obavijestili policiju. Odavno imamo policajce u školi i veoma dobru saradnju s policijom tako da već dugo nismo imali incidenata. Trudimo se i uspevamo da deci dajemo pozitivne vrednosti i uzore - kazala je Karamehić i dodala da celo društvo mladima treba ukazivati na pozitivne stvari kako se slični incidenti ne bi ponavljali.

(Izvor: Dnevni avaz)

Pogledajte još