Može li Džordan u NBA sa 50 godina?

Zbog toga veteran Los Anđeles Lejkersa Entvan Džejmison veruje da on ne samo da bi mogao da se vrati, nego i da bi izgledalo kao da nikad nije ni prestao.

“Ne sumnjam da bi uz LeBrona (Džejmsa) ili Kobija (Brajanta) u timu postizao 10-11 poena za 15-20 minuta na parketu. Nimalo ne sumnjam u to, posebno ako bi izbegao povrede i slične stvari”, rekao je Džejmison koji kao 36-godišnjak prosečno beleži 8,1 poena po meču.

Džordan je u penziji već deset godina, ali je pre nekoliko godina istakao da bi mogao ponovo da se vrati, treći put.

“Jednog dana bi mogli da me vidite kako igram kao 50-godišnjak. Nemojte da se smejete, nikad ne reci nikad. Limit je, kao i strahovi, često samo iluzija”, rekao je još 2009. godine Džordan, koji će 17. februara napuniti 50 godina.

Džejmison mu se nije smejao zbog te izjave.

“On se nije šalio. I dalje možemo da čujemo da trenira svaki dan i igra jedan na jedan sa momcima koji ne mogu da ga zaustave”, rekao je Džejmison koji je imao priliku da tokom leta igra sa legendom koja je pogađala isti univerzitet kao i on, Severnu Karolinu.

Zvanično najstariji igrač u istoriji NBA lige je Metju “Net” Hikej koji je 28. januara 1948. godine igrao sa Providens Stim Rolerse sa 45 godina i 363 dana starosti.

“Ključno je da svi mi želimo da budemo kao on. On nas inspiriše da pokušamo da uradimo sve što zamislimo, i ovaj momak ovde (pokazao je na Brajantov ormarić u svlačionici Lejkersa), pokušava da ga dostigne, tako da je njegov uticaj i dalje prisutan”, rekao je Džejmison.

Brajant često izjavljuje kako želi da bude “prvi Kobi Brajant”, a ne “novi Majkl Džordan”, ali je sam priznao da je Džordan i dalje cilj ka kojem svim streme, pa i on.

“Uvek je prisutan. To možete da vidite i u meni. On mi je bio uzor dok sam se razvijao, a bio je i mnogim drugim momcima. To nasleđe i dalje živi, kao što je Doktor Džej (Džulijus Irving) bio njemu, i Dejvid Tompson svim tim momcima. Nasleđe naših prethodnika je uvek prisutno”, rekao je Brajant.

“Pitajte bilo koga u ovoj svlačionici. Džoran bi mogao da dođe niz hodnik i gledali bismo u njega kao da još uvek igra. Ova generacija, pa i one mlađe od ovih momaka koji su ovde, još je pod uticajem njegove igre, iako ga mnogi nisu ni gledali uživo. To mnogo govori. Koliko je prošlo otkako je igrao? Deset godina? Navedite mi još jednog igrača koji nije igrao deset godina i još uvek ima uticaj na igru kao što on ima?”, zaključio je Džejmison.

(Izvor:B92)

Pogledajte još