Mačak bez dve noge jači od nesreće i bolesti (video)

Tako je živeo živeo deset godina, potpuno se prilagodivši nastaloj situaciji, dok mu pre četiri meseca nije otkrivena zloćudna izraslina na operisanoj prednjoj levoj nozi.

Njegova vlasnica, 58-godišnja Su Grives, nije imala srca da ga uspava, niti je želela da ga vodi na hemoterapiju koja nije garantovala uspeh, pa je tako ostala samo još jedna opcija: amputacija još jedne noge. Iako je njegov veterinar nakon četiri konsultacije naišao na negodovanje kolega koji su tvrdili da mačak neće moći da se kreće i da njegov život neće imati smisla, operacija je ipak izvedena.

A Kefrej im je svima vrlo brzo nakon toga pokazao šta sve može za samo nekoliko dana nakon operacije. On je postigao gotovo savršenu ravnotežu, a posle samo dva meseca vratio se u svoju standardnu "istraživačku" rutinu: trči po vrtu, igra se i najviše uživa provodeći vreme s osmogodišnjom komšinicom Tajler, koja je uz njega bila sve vreme tokom oporavka.

"Ko god ga vidi iznenađen je time šta sve on može. Čini se kao da mu ni malo ne smeta činjenica da ima samo dve noge", ispričala je Kerfrejeva vlasnica.

Index.hr, Kurir

Pogledajte još