Partizan preko Mege do finala Kupa

Partizan će u finalu igrati s pobednikom meča Radnički – Crvena zvezda, koji se igra od 21.00.

Petorica igrača Partizana imali su dvocifren broj postignutih poena, a predvodio ih je Đorđe Gagić sa 21. Najefikasniji u Megi bio je Vasilije Micić sa 23.

Branilac trofeja Partizan uglavnom je gubio u prvom poluvremenu, da bi u drugom preokrenuo i stekao osetniju prednost. Mega je pred kraj meča prišla na poen zaostatka, ali su crno-beli tri minuta pre kraja "prelomili" meč i tako sprečili preokret i iznenađenje.

Rivali su u prvoj četvrtini igrali izjednačeno, da bi Mega povela pred kraj deonice 18:15, a onda i 21:17, ali su crno-beli su izjednačili do kraja prvih 10 minuta.

Mega Vizura je drugu deonicu počela zonskom odbranom i tako naterala Partizan na šut sa distance, koji ga nije služio, tako da skoro pet minuta nije postigao koš, a zemunska ekipa povela je sa 28:21.

Micić je odlično igrao u tom periodu, a prvo poluvreme završio je sa 15 poena. Partizan je uhvatio "priključak" trojkama Lea Vestermana i Davisa Bertansa, a onda je Gagić sa penala priveo svoj tim na samo
poen zaostatka, 40:39.

Partizan je onda zaigrao bolje i posle trojke Vestermana ponovo vratio prednost, 50:48. Mega je, međutim, poenima Nemanje Dangubića ponovo povela sa 55:54. To je kratko trajalo, pošto su Gagić i Bertans vratili crno-bele u vođstvo pred poslednjih 10 minuta.

Partizan je sredinom deonice, košem Bogdana Bogdanovića, poveo sa 72:65, ali je Mega napravila tada mini-seriju od 6:0 i prišla na samo poen zaostatka tri i po minuta pre kraja, 72:71.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić postigao je tada četiri uzastopna poena, a onda je Nemanja Gordić hrabrim ulazom doneo Partizanu prednost od 78:71, da bi Dragan Milosavljević sa dva pogođena penala konačno "prelomio" meč.

Beta

Pogledajte još