Oprez na putevima: Popodne prestanak padavina

Posle podne u južnim i jugozapadnim, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar, uglavnom, slab - zapadni i severozapadni.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura od -5 do -2, a najviša dnevna od -1 do 3 stepena.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno, povremeno sa snegom. Krajem dana očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Vetar slab, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko -2, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Za sledeću nedelju se očekuje da temperature budu prosečne za ovo doba godine, uz povremene padavine u nekim delovima Srbije.

Na putevima Srbije jutros su kolovozi vlažni i snega ima na putevima do pet centimetara, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je JP ''Putevi Srbije'', na osnovu izveštaja štaba Zimske službe.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnja.

Snega do pet centimetara ima na autoputevima, državnim putevima prvog prioriteta, na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Valjeva, Beograda, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zrenjanina, Rume, Kruševca, Užica, Požege, Kosova, Novog Sada, Mačve, Kolubare.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Novog Sada, Mačve, Kolubare.

Slična situacija je i na opštinskim putevima.

Po rešenju Ministarstva saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, preko Goča (Vrnjačka banja - Koznica) i preko Drenske klisure (Koznica - Ploče - Jelakci).

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje se maksimalan oprez u vožnji.

Neprohodni su sledeći putni pravci: Mileševo - Aljinovići i Bučje - Sastavci.

Pogledajte još