Novi incidenti u Temerinu

U noći između petka i subote oko pola dva nepoznati počinioci ciglama su razbili prozore i roletne na jednoj porodičnoj kući, prenosi informativni portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas (www.vajma.info).

Predsednik regionalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba u saopštenju za javnost je naveo da je stradala kuća stanovnika Temerina Z.I. i dodao da je reč o “vandalskom napadu”.

Nakon verbalnog sukoba, jedna grupa srpskih mladića gađala je pivskim flašama trojicu maloletnih Mađara koji su potražili spas u kući prijatelja.

Napadači, psujući 'majku mađarsku' onima koji su u kući, prvo su pesnicama udarali u roletnu uličnog prozora, pa su otišli. Međutim, ubrzo su se vratili brojčano ojačani, tako da se broj napadača popeo na oko deset, koji su ciglama i kamenjem razbili roletnu i stakla na prozoru“, naveo je portal Vojvodina danas.

Dodaje se da je ciglom pogođen i jedan mladić mađarske nacionalnosti, koji nije teže povređen.

Porodica je slučaj prijavila policiji i prema nezvaničnim informacijama dvojica napadača su privedena, naveo je Vojvodina danas.

Bela Čorba je u saopštenju za javnost zatražio da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mere i da imaju u vidu “etničku konotaciju” celog slučaja.

On je zatražio i da se policijska stanica u Temerinu brojčano ojača, kao i da se izvrši kontrola rada “sumnjivih klubova” iz kojih nasilnici obično i kreću u obračune.