fbpx

Novi incidenti u Temerinu

U noći između petka i subote oko pola dva nepoznati počinioci ciglama su razbili prozore i roletne na jednoj porodičnoj kući, prenosi informativni portal na mađarskom jeziku Vojvodina danas (www.vajma.info).

Predsednik regionalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba u saopštenju za javnost je naveo da je stradala kuća stanovnika Temerina Z.I. i dodao da je reč o "vandalskom napadu".

Nakon verbalnog sukoba, jedna grupa srpskih mladića gađala je pivskim flašama trojicu maloletnih Mađara koji su potražili spas u kući prijatelja.

"Napadači, psujući 'majku mađarsku' onima koji su u kući, prvo su pesnicama udarali u roletnu uličnog prozora, pa su otišli. Međutim, ubrzo su se vratili brojčano ojačani, tako da se broj napadača popeo na oko deset, koji su ciglama i kamenjem razbili roletnu i stakla na prozoru", naveo je portal Vojvodina danas.

Dodaje se da je ciglom pogođen i jedan mladić mađarske nacionalnosti, koji nije teže povređen.

Porodica je slučaj prijavila policiji i prema nezvaničnim informacijama dvojica napadača su privedena, naveo je Vojvodina danas.

Bela Čorba je u saopštenju za javnost zatražio da nadležni organi preduzmu odgovarajuće mere i da imaju u vidu "etničku konotaciju" celog slučaja.

On je zatražio i da se policijska stanica u Temerinu brojčano ojača, kao i da se izvrši kontrola rada "sumnjivih klubova" iz kojih nasilnici obično i kreću u obračune.

Pogledajte još
1 komentar
 1. Jacob Teubl says

  драги господо Ја сам у Бразилу, Сао Паолу, Араракуара. Моји родитељи и деда су из Темерина. Желео бих да знам да ли је могуће пронаћи документе крштења, рођења, брака и брака.
  То су: Јохн Теубл (отац), Цатхарина Оффенбацхер Теубл (Мајка), Мариа Теубл (ћерка), Јацоб Теубл (син) Цатхарина Теубл (кћи) и Анна Теубл (ћерка). Такође бих волео да знам ко су родитељи Џона Теубла.
  Хвала унапред за вашу пажњу.
  Јакоб (унук Џона и сина Јакоба Теубла)
  dragi gospodo Ja sam u Brazilu, Sao Paolu, Ararakuara. Moji roditelji i deda su iz Temerina. Želeo bih da znam da li je moguće pronaći dokumente krštenja, rođenja, braka i braka.
  To su: John Teubl (otac), Catharina Offenbacher Teubl (Majka), Maria Teubl (ćerka), Jacob Teubl (sin) Catharina Teubl (kći) i Anna Teubl (ćerka). Takođe bih voleo da znam ko su roditelji Džona Teubla.
  Hvala unapred za vašu pažnju.
  Jakob (unuk Džona i sina Jakoba Teubla)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.