Stojadinović: Dauda je bolji, brži i jači od Dijare!

"Šest sati smo se dopisivali mejlovima sa Daudom i njegovim menadžerom, ubeđivali, i na kraju smo, verujem, napravili odličan posao. Potpisao je putem faksa bukvalno u pet minuta do ponoći. Dauda je imao i drugih ponuda, a kao slobodan agent kome je istekao ugovor i koji nema obeštećenje, mogao je da bira. Verujem da je dobro izabrao" ispričao je za Večernje novosti sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović dramu oko potpisivanja ugovora nigerijskog napadača.

Pogledajte kvalitete Zvezdinog Nigerijca

Ovaj fudbaler je poslednje četiri sezone bio standardan prvotimac švedskog Kalmara, a na "Marakanu" je stigao kao slobodan igrač.

"Dauda je jako dobro kotiran napadač i verujte mi da smo ga pridobili samo na veličinu kluba, na ime i prezime i našu ambiciju da osvojimo titulu" istakao je sportski direktor Zvezde i dodao kako bolest Asamoe i odlazak Babalja nije razlog što je nigerijski napadač doveden.

Stojadinović je u najkraćim crtama pokušao da objasni o kakvom igraču je zaista reč.

"Nemate često priliku da na tržištu imate napadača odličnog kvaliteta a da je slobodan, kao što je slučaj sa Daudom. On je eksplozivan napadač, mogao bih da ga uporedim sa Laminom Dijarom. Abiola je brži, viši i fizički jači od Senegalca. Profil napadača kakvog nemamo, a kakav nam je neophodan"
zaključio je sportski direktor crveno-belih.

Pogledajte još