fbpx

Neočekivano pismo lekara dirnulo milione

Ove nedelje, 24-godišnji korisnik Reddita objavio je pismo koje je primio nedugo nakon smrti svoje majke. Koliko god sam događaj bio težak, pismo mu je ipak pružilo malo utehe, a radilo se o pismu lekara koji nikada pre toga nije osetio potrebu da kontaktira porodicu pacijenta.

U pismu stoji:

"Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja", rekao je za "Huffington Post".

"Dragi gospodine ...

Ja sam lekar koji je lečio vašu suprugu prošle nedelje. Tek sam juče saznao da je preminula i pišem vam kako bi izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao lekar i nikada pre nisam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove porodice, zbog toga jer su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam ličniju interakciju.

Ipak, u vašem slučaju, osećao sam posebnu povezanost sa vašom suprugom, jer uprkos svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i vesela do samog kraja. Dirnulo me i to da ste delovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni lekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodici predstavlja najlepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlečivo bolesni.

Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utehu u sećanju na velik duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moje iskreno saučešće vama i vašoj porodici."

Korisnik je rekao da je njegova majka bolovala od raka dojke i da je pre mesec dana imala teškoće sa disanjem zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula. Lekar koji je napisao pismo nije je upoznao niti lečio pre nego što je te nedelje završila u bolnici.

"Da je moja majka živa, želela bi da čitaoci osete moć koju samilost prema potpunim strancima ima", rekao je za "Huffington Post" i dodao: "Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Lekari, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti, ostali su iznenađeni kada su videli da je iskusni lekar pronašao vremena da da napiše ovo predivno pismo".

Izvor: Index, Huffington Post

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.