Neočekivano pismo lekara dirnulo milione

Ove nedelje, 24-godišnji korisnik Reddita objavio je pismo koje je primio nedugo nakon smrti svoje majke. Koliko god sam događaj bio težak, pismo mu je ipak pružilo malo utehe, a radilo se o pismu lekara koji nikada pre toga nije osetio potrebu da kontaktira porodicu pacijenta.

U pismu stoji:

Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja“, rekao je za “Huffington Post“.

Dragi gospodine …

Ja sam lekar koji je lečio vašu suprugu prošle nedelje. Tek sam juče saznao da je preminula i pišem vam kako bi izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao lekar i nikada pre nisam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove porodice, zbog toga jer su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam ličniju interakciju.

Ipak, u vašem slučaju, osećao sam posebnu povezanost sa vašom suprugom, jer uprkos svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i vesela do samog kraja. Dirnulo me i to da ste delovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni lekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodici predstavlja najlepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlečivo bolesni.

Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utehu u sećanju na velik duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moje iskreno saučešće vama i vašoj porodici.”

Korisnik je rekao da je njegova majka bolovala od raka dojke i da je pre mesec dana imala teškoće sa disanjem zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula. Lekar koji je napisao pismo nije je upoznao niti lečio pre nego što je te nedelje završila u bolnici.

Da je moja majka živa, želela bi da čitaoci osete moć koju samilost prema potpunim strancima ima”, rekao je za “Huffington Post” i dodao: “Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Lekari, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti, ostali su iznenađeni kada su videli da je iskusni lekar pronašao vremena da da napiše ovo predivno pismo“.

Izvor: Index, Huffington Post

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.