Jelena Janković: Prehlada me ne sprečava da igram

BEOGRAD, 24. aprila 2009. (Beta) - Teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je da će pokušati da u prvom meču plej ofa za popunu Svetske A grupe Fed kupa sa Španijom pobedi i donese prvi bod ekipi, iako je imala problema s prehladom.

Jankovićeva, koja je četvrta na WTA listi, sutra će u 13 sati prva izaći na teren u Ljeidi, kada će se sastati sa Marijom Hose Martines - 46. igračicom na WTA listi.

"Trenutno se osećam bolje. Imala sam malih problema sa disanjem, jer sam se prehladila kada sam došla u Ljeidu. Pregledao me je lekar i biću spremna za meč", rekla je Jankovićeva.

Prema njenim rečima, ne obazire se previše na prehladu.

"Sutra ću pokušati da dam sve od sebe, da pobedim i donesem Srbiji prvi poen. Igre mogu da počnu", rekla je Jankovićeva.

Teniserka Srbije Ana Ivanović smatra da su sve igračice spremne za mečeve sa Španijom i da jedva čekaju da počne takmičenje.

"Srećna sam što ću ponovo posle godinu dana igrati na ovoj podlozi na kojoj nisam bila od osvajanja Rolan Garosa", rekla je trenutno sedma igračica sveta, koja će se sutra sastati sa Anabel Medinom Gariges, 18. na WTA listi.

Selektor Fed reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da su "Jelena i Ana pune samopuzdanja uoči ovako važnog meča".

"Španija ima dobar tim, sjajnu tradiciju, a i iskustvo u Fed takmičenju je na njihovoj strani. Osvajali su ovo takmičenje više puta. Međutim, Srbija ima jaku, kvalitetnu i perspektivnu ekipu", rekao je Vraneš.

On je dodao da je atmosfera u reprezentaciji odlična, a da je ekipa sve uigranija i da se mogu očekivati veliki rezultati u budućnosti.

"Meč protiv Španije biće težak, ali devojke su se sjajno pripremile. Imamo dobre šanse da napravimo sjajan rezultat ovde u Ljeidi i da se plasiramo u Svetsku A grupu. Favoriti smo na papiru, a u mečeve ulazimo maksimalno motivisani da to i dokažemo", rekao je Vraneš.

Prema njegovim rečima, u dublu uvek mogu da igraju Jelena i Ana, jer njih dve poseduju najveći potencijal.

"Odluku o dublu donećemo u zavisnosti od toga kako se bude kretao rezultat u singlovima", rekao je Vraneš.

U Ljeidi sutra u 13 sati počinje prvi meč, a igraće se dva singla, dok u nedelju mečevi počinju u 12 sati i igraće se dva singla i dubl.

Pogledajte još