Vučić: Verujem da Dačić nije kriv ali to šta ja verujem ne znači ništa

0

Beograd — Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da veruje da premijer Ivica Dačić nije počinio krivično delo prilikom susretanja sa Rodoljubom Radulovićem.

On je dodao da će konačan odgovor na to pitanje morati da daju nadležne državne insitucije.

“Verujem da on nije počinio krivično delo, a to što ja verujem ne znači ništa, to će morati da kažu nadležne državne insititucije, a ako kažu drugačije…”, rekao je Vučić u emisiji “Stav Srbije” na TV Prva.

Pročitaj:
Miša Banana: Nisam kriv za rušenje Vlade Srbije

On je dodao da je svim službama prosleđen zahtev od tužilaštva za prikupljanje obaveštenja (PO) vezanih za taj slučaj i da će službe sve što otkriju dostaviti nadležnom tužiocu.

Upitan zašto se ne objavi svih 130 diskova na kojima se nalaze podaci o praćenju komunikacije državnih funkcionera sa pripadnicima Šarićevog klana, Vučić je odgovorio da niko od javnosti neće ništa da sakrije, ali da se znaju procedure delovanja nadležnih organa.

“Sve je bukvalno urađeno po proceduri, PO je prosleđen službama, one će proslediti dokumentaciju, a neće se pričati da li je (Dragoljub) Mićunović jeo ribu i sa kim, nego ko je i da li je počinio krivično delo. Ako se utvrdi da je neko počinio krivično delo, odgovarće pred zakonom ove zemlje”, kazao je Vučić i dodao da se upravo na taj način grade institucije.

Upitan na čemu temelji očekivanja da će Šarić biti uhapšen, Vučić je odgovorio da je uveren da će u prvoj polovini ove godine završiti taj slučaj.

Na pitanje da li se Šarić nalazi u Švajcarskoj, Vučić je odgovorio i da je to tačno, takva infomacija se ne bi pojavila u medijima.

Izvor: B92, Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.