Kolege o Tatiću: Divan i skroman čovek, uživao u životu, svi su ga voleli (VIDEO)

Ejdus: Nisam stigao ni da se oprostim

Poznati dramski umetnik Predrag Ejdus izjavio je povodom smrti Josifa Tatića da je najmanje očekivao da njegov veliki prijatelj i kolega tako iznenada ode sa ovog sveta.

"To je prosto šokantno, moj drug Tale i ja smo praktično proveli ceo život zajedno, odigrali smo jako mnogo predstava zajedno, samo "Šovinističku farsu" smo odigrali više od 1800 puta od Đevđelije do Triglava, prošli smo pola sveta zajedno", izjavio je Tanjugu Ejdus.

Dva glumca zajedno su igrala niz predstava u Jugoslovenskom dramskom i Narodnom pozorištu, bili su osnivači pozorišta "Pod razno", prvog of teatra u Beogradu još 70-tih godina, proveli su zajedno mnogo vremena preplićući profesionalni i privatni život.

"Za Taleta mogu da kažem da je bio izuzetno dobar čovek, sjajan umetnik, beskrajno duhovit i prijatan, čovek koji je uvek iznenađivao i okolinu i partnere svojim lucidnim rešenjima, bio je strastveni epikurejac, uživao u životu, neprevaziđeni prijatelj i drug od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugoga i bili beskrajno vezani", kazao je Ejdus.

Prema Ejdusovim rečima iako je ostavio mnogo uloga za sobom u pozorištu, televiziji, filmu, Josip Tatić je sve iznenadio iznenadnom smrću, porodicu, prijatelje.

"Gotovo da me prevario, osećam žal da nisam uspeo sa njim ni da se oprostim, otišao je briljantan čovek, sjajan roditelj, divan kolega i jedan od najduhovitijih ljudi koje sam poznavao, beskrajno dobar partner i požrtvovan čovek", rekao je Ejdus.

Svetozar Cvetković: Jedan od omiljenih likova u životu

"Tale ima prijatelje s kojima je radio 40 godina i one s kojima je bio u prijateljstvu dva dana, i ne postoji osećanje koje bih mogao da ispričam a da ne bude nedovoljno. Oni koji su ga poznavali videli su u njemu jedan od svojih omiljenih likova u životu", rekao je Cvetković za "Novosti".

Branko Cvejić: Otišao mi je brat

"Otišao mi je brat, koga sam izabrao za brata, i nisam pogrešio. Pamtiću ga kao izuzetnog glumca, a mnogo više kao izuzetnog čoveka. Mogu da kažem da je i u pozorištu, i na filmu, bilo je divno raditi i živeti s njim", rekao je Cvejić za "Novosti".

Gorica Popović: Izvanredan glumac, čovek i prijatelj

"Jako mi je teško palo...Bio je izvanredan glumac, čovek i prijatelj. Nije se mnogo gurao, nije bio napadan. Bio je posebna boja u našem glumištu", rekla je Gorica Popović za "Kurir".

Ivan Bekjarev: Skroman i divan čovek

"Šokiran sam. Nas dvojica smo istog dana položili prijemni, diplomirali, istog dana smo primljeni u Jugoslovensko dramsko pozorište i ostali smo prijatelji do dana današnjeg. On je bio skroman i divan čovek koga su svi voleli", rekao je Bekjarev za "Kurir".

Goran Marković: Imao je posebnu vrstu humora...

"Rođen je iste godine kao i ja, bio je kao i ja dete glumaca, igrao je u mom prvom i poslednjem filmu, bio mi je prijatelj...Imao je posebnu vrstu humora, koja nije bila za scenu ili kameru, koju smo poznavali samo mi, njegovi bliski prijatelji", rekao je Marković za "Novosti".

(Izvori: Tanjug, Novosti, Kurir)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.