"Glatko je slatko" - Trećina muškaraca se brije "dole"

Dok je muška depilacija nekada bila rezervirana samo za sportiste, čisto zbog praktičnih razloga, sve je više i više muškaraca koji prednost daju svom glatkom telu.

Tako glase rezultati engleske ankete koju je uradio Savez za zdravlje kože, prema kojima je 31,7 odsto muškaraca glatko "tamo dole". Dodatnih deset odsto muškaraca priznalo je kako se ne libe da depiliraju i svoju guzu, a uredne obrve primarne su za gotovo 29 odsto ispitanika.

Njih 20 odsto depilira svoja prsa, gotovo 13 odsto redovno uređuje svoja leđa, a 41 odsto muškaraca koji su učestvovali u istraživanju skraćuje dlačice iz nosa i ušiju.

Rastuću popularnost ima i tretman lepote 'pejazzle' koji su muškarci preuzeli od žena, a uključuje ukrašavanje depiliranog intimnog područja dekorativnim cirkonima.

Sa druge strane, skoro 29 odsto ispitanika brani svoju muškost i ne želi ni da pomisli na uklanjanje dlačica. U Americi je situacija nešto drugačija. Tamo čak 73 odsto muškaraca redovno skrajuće ili potpuno uklanja svoje intimne dlačice.

(Kurir)

Pogledajte još